$$News and Reports$$

10 דצמ' 2018

​​

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב העניקה היום (שלישי-10.12.2018) לראשונה את "פרס תקווה ישראלית" על סך 10,000 ₪ 
לעמותת "כוכבי המדבר" לפיתוח מנהיגות בדואית וליוזמת ההידברות Tech2Peace. בטקס חגיגי במעמד נשיאת האוניברסיטה פרופ' רבקה כרמי, הוענק לזוכים הפרס, על סך 10,000 ₪ על תרומתם לגיוון ולשותפות בחברה הישראלית בהשראת נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין.

 

​נשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי ויו"ר חבר השופטים, פרופ' יבחר גנאור מעניקים את הפרס לנציג עמותת "כוכבי המדבר"



נשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי ויו"ר חבר השופטים, פרופ' יבחר גנאור מעניקים את הפרס לחברי ארגון Tech2Peace​​


זו השנה הראשונה בה מוענק הפרס הכספי עליו הכריזה נשיאת האוניברסיטה בפתיחת שנת הלימודים אשתקד בעת ביקורו של נשיא המדינה בקמפוס.  הפרס יוענק מדי שנה לפעילות אקדמית, מחקרית או ציבורית, של יחיד, קבוצה או ארגון בישראל התורמים למימוש חזונו של הנשיא ריבלין לקידום שותפות בחברה הישראלית. 38 מועמדים התמודדו השנה על הפרס. וועדה המורכבת מנציגי ציבור וחברי סגל אקדמי בראשות פרופ' יבחר גנאור, יו"ר הוועדה לתקווה ישראלית באוניברסיטה, בחרה בשני הארגונים הזוכים.

נשיא המדינה ,ראובן (רובי) ריבלין, בירך את מקבלי הפרס: "מתוך כלל המועמדים בחרה הוועדה בשני גופים ייחודיים: עמותת "כוכבי המדבר", המטפחת דור חדש של מנהיגות, שצומחת מתוך החברה הבדואית בנגב וארגון Tech2Peace, שיוצר חיבורים וקשרים בין יהודים וערבים, דרך שפת הטכנולוגיה וחוויית הלימוד המשותף. החזונות של שני הארגונים הללו וההגשמה שלהם בפועל, בעולם העשייה- הם סיכוי ממשי לתקווה ישראלית. הפרס הזה הוא הדרך שלנו לומר לכם תודה, ולחזק את ידיכם", אמר הנשיא ריבלין.

נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' רבקה כרמי: "פרויקט תקווה ישראלית הוא חשוב מאד, לפחות כמו ננו-טכנולוגיה, מכוניות חשמליות או כמו מחקר המוח. כל אלה חשובים מאד, אבל אם יש דבר שבלעדיו כל הפיתוח העצום שעשה אותנו ל'סטארט-אפ ניישן' לא יקרה, זה אם הפערים בחברה שלנו והניכור בין המרכיבים שלה ימשיכו ויתרחבו. התרומה של אוניברסיטת בן-גוריון לנושא הזה היא תרומה משמעותית וחשובה, והפרס הזה מעלה על נס, ויעלה על נס בכל שנה, אנשים, פרטים או קבוצות, שיעשו למען המשך קירוב הלבבות בין כל החלקים, שהם רקמה אנושית אחת".

מנהלת המחלקה למעורבות חברתית וממונה על "תקווה ישראלית" באוניברסיטה, עו"ד ורד סרוסי-כ"ץ: "לפני כשנתיים נענתה האוניברסיטה לקריאת נשיא המדינה ויו"ר ההועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) במועצה להשכלה גבוהה להצטרף לתקווה ישראלית באקדמיה. כמוסד מוביל בנטילת אחריות חברתית שחרט על דגלו את המחויבות לקהילת הנגב והנגישות לקהילה זו על שלל גווניה, היה זה אך טבעי שהאוניברסיטה תהיה שותפה מרכזית במיזם".​


אודות הזוכים בפרס

עמותת "כוכבי המדבר" הוקם בשנת 2013 על ידי מתן יפה וד"ר מוחמד אלנבארי. הארגון פועל לפיתוח דור חדש של מנהיגות בדואית אשר תיקח אחריות על עתיד החברה הבדואית, תאחד ותקדם את הנגב ובכך תחזק את החברה הישראלית. בחמש שנות פעילותו, י​זם הארגון רצף של תכניות חינוכיות שנפרשות על פני 10 שנים, מגיל 14 ועד 35, שמטרתן להכשיר צעירים בדואים למחויבות למנהיגות. הארגון שם לו כערך מרכזי את פיתוח הזהות הישראלית בקרב המשתתפים, זהות המבוססת על היכרות אישית ועמוקה עם שלל הקבוצות המרכיבות את החברה הישראלית ועם הכרות והוקרה של התרבות והמורשת הבדואית.

 

ארגון Tech2Peace הוא פרויקט שהוקם בשנת 2017 על ידי תומר כהן ואורי רוזנברג, שני בוגרי אוניברסיטת בן-גוריון וג'מאל אלקרינאוי מייסד ומנכ"ל עמותת השחר החדש. מטרתו לחבר בין יהודים וערבים,  חילונים ודתיים, במסגרת תהליך משותף של הקניית כלים טכנולוגיים מתקדמים המסייעים להתפתחות בתעסוקה.  במסגרת הפרויקט מתקיימים סמינרים אינטנסיביים בני שבועיים בערים שונות בפריפריה בהם צעירים בגילאי 18-25 משתתפים בסדנאות הייטק לצד השתתפות בסדנאות דיאלוג הממוקדות ביחסי יהודים-ערבים בישראל ובסכסוך הישראלי-פלסטיני.


אוד​​ות תקווה ישראלית באקדמיה

תקווה ישראלית הינה תכנית הדגל של נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, לחיזוק הממלכתיות ולביסוס השותפות בין ארבעת השבטים המרכיבים את החברה הישראלית: חילונים, דתיים, חרדים וערבים. התכנית פועלת בתחומי מפתח חברתיים וכלכליים ומבקשת לחזק את ה"יחד" של החברה הישראלית, תוך מתן כבוד ומקום לכל קבוצה המרכיבה אותו, במטרה להבטיח את חוסנה ושגשוגה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. המרחב האקדמי הוא המנוע המרכזי לפיתוח ההון האנושי בישראל ולצד זה משמש מקום מפגש ראשון שבו מתכנסים צעירים מכל חלקי החברה תחת קורת גג אחת.  בעקבות ההבנה כי האקדמיה היא מנוע חיוני לקידום שותפות בחברה הישראלית, וכי המרחב האקדמי הוא בעל תפקיד חיוני בעיצוב הסדר הישראלי החדש, נענתה אוניברסיטת בן-גוריון בנגב לקריאת נשיא המדינה ויו"ר הות"ת להצטרף ל'תקווה ישראלית באקדמיה'.​