17 ינו' 2018

חברת ההזנק HC Vision שנוסדה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב באמצעות חברת המסחור BGN Technologies, שבעברה זכתה במקום השלישי בתחרות ה-SilicoNegev והתקבלה לתכנית האקסקלוסיבית מאיץ Garage+, בחסותה טסה לטאיוואן ופגשה מובילים ומשקיעים בתעשייה, קטפה פרס נוסף כשהוצגה כאחת מתוך עשרת החידושים המעניינים לשנת 2018 בתחרות מטעם המגזין inVISION.

החברה נוסדה על בסיס מחקר משותף ומתמשך של פרופ' אהד בן-שחר והדוקטורנטים בועז ערד ועומר שוורץ בתחום הראייה החישובית. במהלך מחקרם, הבינו החוקרים כי טכנולוגיות השחזור ההיפרספקטרלי שפיתחו, הן בעלות פוטנציאל יישומי מיוחד במינו.

מערכות היפרספקטרליות מאפשרות עיבוד וניתוח מידע מורכב באורכי גל שונים מהספקטרום האלקטרומגנטי, מעבר ליכולות מצלמת הצרכנים הפשוטה ולעין האנושית. עד כה, השוק הסתמך על מערכות היפרספקטרליות איטיות ויקרות, כך שבשנים האחרונות הביקוש למערכות זולות, ניידות ומהירות עולה בהתמדה.

פיתוחה של חברת HC Vision מאפשר שימוש בחיישן הקיים במצלמות לצורך שחזור מידע היפרספקטרלי באמצעות פתרון תוכנה ייחודי ללא תלות בציוד מקצועי יקר. הטמעת הפיתוח בחיישנים הקיימים פותחת צוהר לשיפור משמעותי באבטחת זיהוי הפנים אשר חדרה לשוק המכשירים הסלולריים לאחרונה וביכולת הצילום בתנאי תאורה נמוכים, דבר הנחשב לקשה ובעל ביקוש רב בתעשיית המכשירים הסלולריים.

כעת מייסדי החברה מספרים על קיומם של משאים ומתנים מול בעלי עניין מסקטורים רבים בתעשיות השונות, כגון תעשיית הטכנולוגיה הביתית, הרכב והסלולר.

מייסדי HC Vision

פרופ' אהד בן-שחר - ראש המחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ומייסד המעבדה הבינתחומית לראייה חישובית.

בועז ערד - דוקטורנט במחלקה למדעי המחשב, בהתמחות בראייה חישובית.
לאחרונה זכה בפרס השנתי היוקרתי Young Professional Award של ארגון ה-EMVA המוענק לאחד מתוך חברי קהיליית הראייה החישובית.

עומר שוורץ – דוקטורנט במחלקה להנדסת מערכות מידע, תחום העיסוק העיקרי הוא סייבר וחומרה.