15 מרץ 2018

קבוצת סטודנטים מהמחלקה להנדסת מכונות ומהמחלקה לניהול זכתה במקום השלישי ובפרס "Best Sustainable Solution" (הפתרון הכי בר-קיימא), מתוך 13 קבוצות שהשתתפו בתחרות ניתוחי אירוע הנדסיים וניהוליים שנערכה באוניברסיטת קונקורדיה (מונטריאול, קנדה) במהלך שבוע שעבר.

בתחרויות אלה, הקבוצות המשתתפות מקבלות קובץ מידע ובו רקע, בעיה ומשימות או מטרות העומדות בפני חברה אמתית, שהיא גם אחת מהחברות המממנות של התחרות או לחילופין הסבר על טכנולוגיה כלשהי עם מספר דוגמאות יישומיות. בשתי האפשרויות, משימת הצוותים היא לקרוא את המידע כמכלול ולהגיש הצעה לפתרון העונה על הבעיה או יישום נוסף לטכנולוגיה שהוצעה.

בתחרות EngComm 2018 השתתפו 13 צוותי סטודנטים משש מדינות: קנדה, ארצות-הברית, אירלנד, הולנד, ישראל ומצרים. במסגרת התחרות, הצוותים התחלקו לבתים שכללו מספר קבוצות והתחרו זו בזו במשך שלושה ימים בניתוחי אירועים שונים – שני ניתוחי אירוע בני 6 שעות וניתוח אירוע בן 12 שעות. הקבוצה בעלת הניקוד המצטבר הגבוה ביותר מכל בית עלתה לגמר והתחרתה מול הקבוצות הזוכות מהבתים האחרים ואל מול בכירי החברה וסגל אקדמי, אשר היוו את סגל השופטים. ניתוחי האירוע הוצגו בפני פאנל שופטים וגובו באמצעות מצגת מפורטת הכללה ניתוח עסקי, חישובי היתכנות הנדסיים, מחקרי שוק, הבנה של הטכנולוגיה והצרכים בתחום שהוצג.

הקבוצה הישראלית סיימה ראשונה בבית שלה, בו התחרתה מול אוניברסיטת אלברטה, אוניברסיטת ניו בראנסוויק ואוניברסיטת אמסטרדם למדעים יישומיים. בגמר, הקבוצה התחרתה מול אוניברסיטת קלגרי (מקום ראשון), מול האוניברסיטה האמריקנית בקהיר (מקום שני) ומול קולג' טריניטי בדבלין (מקום רביעי). משימת הצוותים בגמר הייתה להציע פתרון ניהולי והנדסי ישים לניתוח אירוע בתחום הבלוקצ'יין, אותו כתב נציג מחברת Paysafe Ltd – אחת מחברות הספונסר של התחרות.

הרכב הסטודנטים אשר השתתף בתחרות נבחר במסגרת קורס מיוחד המשותף לפקולטה לניהול והנדסה, ובוצע במתכונת סדנה אשר נמשכה שבוע ימים. במסגרת הקורס, 25 סטודנטים משתי המחלקות התחלקו לצוותים בני שני סטודנטים לניהול ושני סטודנטים להנדסה, ופתרו חמישה מקרי אירוע.

חברי הקבוצה שנבחרו: אביטל חייט, סטודנטית לניהול במגמת מימון; נעם לוין, סטודנטים לניהול בשילוב סוציולוגיה ואנתרופולוגיה; דנה רובין – סטודנטית להנדסה, תעשיה וניהול; אהוד כהן, סטודנט להנדסת מכונות. הקבוצה הונחתה על ידי ד"ר סתו רוזנצוויג מהמחלקה לניהול, פרופ' אמיר שפירא ממחלקת הנדסת מכונות והמתרגלת רותם דואני ממחלקת הנדסה, תעשיה וניהול.

הקבוצה נתמכה על ידי הדיקאנים מהפקולטות להנדסה וניהול, המשנה לרקטור, הקרן לפיתוח באר שבע קרן דורסט ו-CABGU. לאחר ארבעה חודשי גיוס משאבים, הכנות אדמיניסטרטיביות, קורס בנושא ופתרון מקרי דוגמה, הוכיחו הסטודנטים בצוות את יכולותיהם, ייצגו את האוניברסיטה, העיר באר-שבע ומדינת ישראל בכבוד.

חברי הנבחרת יחד עם פרופ' אמיר שפירא | צילום: Mike Musaccahio
 מימין לשמאל: אהוד כהן, אביטל חייט, נעם לוין, דנה רובין ופרופ' אמיר שפירא