03 אוק' 2017

החפירות הארכיאולוגיות, המתנהלות בשטח בו עתיד לקום הקמפוס הצפוני של האוניברסיטה
מנוהלות ע"י ארכיאולוגית רשות העתיקות- אף היא בוגרת האוניברסיטה

צילום: ד"ר דוידה דגן, רשות העתיקות

לא בכל יום מזדמנת לסטודנטים הזדמנות לחשוף בידיים את ההיסטוריה של המוסד שבו הם לומדים.

הפעם, נקרתה בפני סטודנטים לתואר ראשון ושני מהמחלקה למקרא, ארכיאולוגיה ומזרח קדום באוניברסיטת בן גוריון, הזדמנות ייחודית: במסגרת הקמת קמפוס צפוני בשטח האוניברסיטה שלהם, הם עובדים בחפירה הארכיאולוגית של רשות העתיקות. זו, מנוהלת ע"י ד"ר דוידה דגן- בוגרת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בעצמה.

באתר נחשפים חללים תת קרקעיים חצובים באדמה, המתוארכים לסוף התקופה הביזנטית (לפני כ-1400 שנה). הסטודנטים, שעוסקים בעבודת השטח ובעבודת התיעוד המחקרית, מצאו כלי חרס רבים, בהם קנקני אחסון, קערות וכלי בישול שונים, וכן גלעיני זיתים עתיקים וטאבון. ממצאים אלה שימשו, כך נראה, בניהול משק בית.

האתר עתיד לעבור שימור ולהיות משולב בגן הקמפוס החדש.

לדברי ד"ר דוידה דגן מנהלת החפירה מטעם רשות העתיקות: "הסטודנטים מתנסים אצלנו בעבודת השדה על כל גווניה- מהחפירה בפועל ועד לתיעוד והמדידה. רשות העתיקות שמחה לתת לסטודנטים הזדמנות לעבוד במסגרת חפירת הצלה ולהתנסות בעבודת השדה. אנחנו נהנים גם מהידע והניסיון שהם צברו במהלך הלימודים."

צילום: ד"ר דוידה דגן, רשות העתיקות

צילומים: ד"ר דוידה דגן, רשות העתיקות