$$Events$$

18 מרץ 2018
20:00

​כמדי שנה מרכז זלוטובסקי למדעי העצב ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב לוקחים חלק באירועי שבוע המודעות למוח הבינלאומי. מרצים, חברי סגל, חברי מרכז זלוטובסקי וסטודנטים לתארים מתקדמים מונחים ע"י חברי המרכז מרצים בקהילה בפאבים ובתי קפה מקומיים.

במסגרת שבוע מודעות המוח הבינלאומי, מתקיימת פעילות משותפת  לעמותה הישראלית למדעי המוח ISFN ועמותת "בשער – קהילה אקדמית למען החברה בישראל" – חוקרים וסטודנטים מתנדבים נפגשים עם תלמידים ועם הציבור הרחב ומרצים בפניהם על נושאים הקשורים לחקר המוח ומערכת העצבים.
   
במעשה התנדבותי זה, אנו חושפים את תחום חקר המוח לקהל הרחב ותורמים תרומה צנועה לביסוס חברה מתעניינת ואיכותית יותר. נראה כי יש עניין רב בציבור לשמוע על ניסיונות לפתח תרופות ודרכי טיפול חדשות למחלות הקשורות למערכת העצבים (כמו אלצהיימר, פרקינסון, טרשת נפוצה, אירוע מוחי וכו'), ויש חשיבות רבה לכך שהציבור יהיה מודע יותר לתרומת המחקר לרפואה ולחברה. 

 מדעי המוח

"המוח האנושי הוא השאלה הגדולה ביותר העומדת בפני המדע המודרני. האם יש הבדל ביו המוח ובין הנפש? מהם המנגנונים במוחנו הגורמים לנו להיות שמחים, עצובים, אוהבים או שונאים? מהם הסיבות למחלות המוח והנפש השונות? והאם ניתן לרפא או למנוע אותם? בכל השאלות האלו נוגעים חוקרי מוח בישראל ובעולם כולו. בשבוע המודעות למוח אנו יוצאים מהמעבדות ומהמרפאות כדי לשתף אותכם בחידושים האחרונים בתחום, וכדי לספר לכם על הדרך שבה בחרנו לחקור את שאלת המוח ועל ההישגים והתקוות לעתיד בחקר המוח והנפש."

פרופ' חגי ברגמן
נשיא העמותה הישראלית למדעי המוח ISFN


11/3 – 20:00 בקוקה בר - "איך לנווט בלי מכשיר סלולרי; מערכת ה GPS של המח"

על ההרצאה: מנמלת המדבר לעטלף הפירות ועד לדג הזהב. כיצד חיות ובני אדם מוצאים את דרכם בעולם.

על המרצה: אהוד ויינפינסקי, דוקטורנט למדעי המח במחלקה למדעי החיים וחוקר דגי זהב

 נמלים


13/3 – 20:00 בלולה בעיר העתיקה - "מפגש מוחות: תהליכים קוגניטיביים ומוחיים בהורות ובקשר בין ההורה לתינוק"

 

על ההרצאה: מה קורה למוח בעקבות הריון? מה דומה ומה שונה בפעילות המוחית של אבות ואימהות? כיצד הפעילות המוחית של ההורה קשורה ליכולת להבין את התינוק, ואיך כל זה מתקשר ליחסים בין הורה והתינוק?

ההרצאה תעסוק בתיאוריות בממצאים עכשוויים אודות המוח ההורי, יכולות קוגניטיביות הקשורות לוויסות עצמי והתנהגות ההורה. בהרצאה נתמקד בבסיס המוחי והקוגניטיבי של יכולתם של הורים להבין את העולם הפנימי של התינוק שלהם (למשל, המחשבות, הרצונות והרגשות של התינוק), ובחשיבות יכולת זו ליחסים בין ההורה לתינוק ולהתפתחות.

על המרצה:  טל יציב, סטודנטית לדוקטורט במחלקה לפסיכולוגיה, במעבדותיהם של ד"ר יואב קסלר (המחלקה לפסיכולוגיה, חבר מרכז זלוטובסקי למדעי העצב) וד"ר נעמה עצבה-פוריה (המחלקה לפסיכולוגיה).

הורות 


14/3 - 21:00 בפאב ביאליק 26 – "התמכרות לאלכוהול והמוח"

על ההרצאה: מה קורה לנו כשאנחנו מתמכרים? מהם השינויים המוחיים המתרחשים כאשר אנחנו צורכים סמים? מדוע צריכת סם על ידי אדם אחד תהפוך להתמכרות ובאחר לא? כיצד נראית התמכרות לאלכוהול וכיצד ניתן לטפל בה?

בהרצאה ננסה להבין מתי צריכה של סם הופכת להתמכרות ואילו תהליכים מוחיים מתרחשים במעבר משימוש להתמכרות. נבחן מקרה של מכור כבד לאלכוהול ואת השיטות הקיימות לטיפול במחלה. לסיום נפגוש טיפול חדשני שנעשה באמצעות גרייה אלקטרומגנטית.

על המרצה: מעין הראל היא דוקטורנטית במעבדה לגרייה מוחית של פרופ' אברהם צנגן במחלקה למדעי החיים באוניברסיטת בן-גוריון.

מעין עוסקת במחקר קליני המציע טיפול באמצעות גרייה מוחית למניעת החזרה לשימוש באלכוהול בקרב מכורים לאלכוהול. 

אלכוהול 


18/3 – 20:00 בפאב העתיקה – "מה דג קטן יכול ללמד אותנו על מערכת הראיה?"

בהרצאה אתאר ממצעים מפתיעים על מערכת הראיה של דגים וכיצד זה משנה את המחשבה שלנו על כיצד מערכת הראיה שלנו עובדת וכיצד אנו חושבים על החיות החכמות האלו.

על המרצה: פרופ' רונן שגב, מהמחלקה למדעי החיים

דג