16 אוק' 2013
מרכז אילן רומון לנוער שוחר פיזיקה

הישג חסר תקדים ל-6 בוגרי תיכון ממרכז אילן רמון לנוער שוחר פיזיקה
באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. ה-6 זכו בתחרות הבינלאומית "צעד ראשון לפרס נובל בפיזיקה ''. מדובר בתחרות הנערכת מידי שנה בורשה בפולין בהשתתפות למעלה מ-80 מדינות ברחבי עולם בהן: ארה''ב, רוסיה, אנגליה ויפן.

במסגרת התחרות הבינלאומית נדרשים אלפי המשתתפים לשלוח את עבודות המחקר שלהם למרכז הפיזיקה בפולין לשיפוט מומחים בעלי שם עולמי בתחום. הפרס הגדול המוענק לזוכים במקום הראשון: טיסה לחודש בפולין לביצוע עבודת המחקר, הרצאה בפני גדולי הפיזיקאים בעולם, תעודה יוקרתית וגולת הכותרת פרסום המחקר בכתב עת בינלאומי.

במקום הראשון בתחרות זכו 2 מתוך 6 תלמידי מרכז אילן רמון הודות למחקרים בנושאים: היווצרות של עדשות קרח, תהליך הקפאה בסביבות נקבוביות עם התחשבות בקינטיקה סופית של קריסטליזציה.

ראש העירייה באר-שבע, רוביק דנילוביץ': '' תחום הפיזיקה מהווה עוגן של מצוינות ומוקד גאווה בינלאומי. ללא ספק הבחירה להשקיע בחינוך אקדמי גבוה ובמתן הזדמנויות בתחום זה כחלק מאסטרטגיה ארוכת טווח מוכיחה את עצמה ולראייה ההישגים חסרי התקדים בהם אנו זוכים בשנים האחרונות ''.

מנהל מרכז אילן רמון לנוער שוחר פיזיקה באוניברסיטת בן-גוריון פרופ' ויקטור מלמוד: ''ההישג המרשים ויוצא הדופן מציב את באר-שבע במקום הראשון על מפת הפיזיקה העולמית. הזכיות מידי שנה בתחרות חשובה זו מעידות על העבודה הקשה האיכותית והמאומצת של התלמידים ומהוות הוכחה לחשיבות המרכז בבירת הנגב''.

יש לציין שמרכז אילן רמון לנוער שוחר פיזיקה באוניברסיטת בן-גוריון הינו מרכז אזורי בנגב המשותף לקרן רש''י, אוניברסיטת בן-גוריון, עיריית באר-שבע ומשרד החינוך. המרכז מעניק לתלמידים בגילאים שונים מכל הקשת החברתית, גישה למעבדות, ציוד אסטרונומיה (מהמתקדמים בארץ) והדרכה ברמה גבוהה במגוון תכניות לפיתוח מצוינות. המרכז ממוקם בקמפוס אונברסיטת בן-גוריון ובקמפוס החינוכי בית יציב בבאר-שבע. שני הקמפוסים משלימים זה את זה ומספקים פעילות לימודית ענפה בתחומי מדעים שונים.