הכנס האקדמי הראשון בישראל בנושא של עבודה סוציאלית מודעת-עוני

ביום שני ה-23 באוקטובר התקיים באוניברסיטת בן-גוריון כנס אקדמי ראשון בנושא של עבודה סוציאלית מודעת-עוני, פרדיגמה חדשנית לעבודה עם משפחות בעוני. הכנס אורגן ע"י פרופ' מיכל קרומר-נבו, מפתחת הפרדיגמה וראשת המגמה לעבודה פרטנית לקידום צדק חברתי בתכנית המ.א., וסיון רוסו-כרמל, מנהלת תכנית מפ"ה. 

הכנס נפתח בשיחה בין איילה מאיר, מנהלת השירות לפרט ולמשפחה במשרד הרווחה ופרופ' קרומר-נבו על עיקרי הפרדיגמה  והמשיך בהרצאתה של גב' איריס פלורנטין, סמנכ"לית בכירה במשרד הרווחה וראשת מינהל השירותים האישיים והחברתיים, אשר הציגה את המהלך רחב ההיקף של אימוץ הפרדיגמה על ידי משרד הרווחה במספר תכניות שונות. 

המשך היום הוקדש לתרומתה של תכנית מפ"ה - משפחות פוגשות הזדמנות, ותיאור פנים שונות של יישום הפרדיגמה בתכנית. תכנית מפ"ה היא שיתוף פעולה של משרד הרווחה, ג'וינט-אשלים, המוסד לביטוח לאומי ואוניברסיטת בן-גוריון ובמסגרתה פועלות עו"סיות במחלקות לשירותים חברתיים ב- 7 ישובים בהתאם לעקרונות הפרדיגמה. בכנס השתתפו 500 אנשים, ביניהם, בכירי משרד הרווחה, עובדים סוציאליים מכל רחבי הארץ, ומשפחות מפ"ה. 

ביום העיון הושקה החוברת "עבודה סוציאלית מודעת-עוני בתכנית מפ"ה: מושגים, כאבים ותקוות", הכוללת לצד תיאור העקרונות התאורטיים של התכנית גם סיפורים קצרים שכתבו עו"סיות ומשפחות. בנוסף, חולקה ביום העיון תפילת העו"סית​. יום העיון מהווה סימן דרך חשוב במהלך עכשווי יוצא דופן בו מאמץ משרד הרווחה פרדיגמה תאורטית ובוחר בפרופ' קרומר-נבו כשותפה מובילה בהובלת המהלך.








לצפייה בתמונות נוספות- לחצו כאן​