מר חליל אלעמור
נולד וחי עד היום בכפר הלא מוכר אלסרה בצפון הנגב, נשוי ואב לשבעה ילדים. חליל הוא דמות מרכזית לא רק בכפרו אלא בכל החברה הבדואית בנגב. איש קהילה, מחנך, מסנגר ויועץ למספר רב של ארגונים קהילתיים.
חליל היה מראשוני המקימים של המועצה האזורית לכפרים הבלתי מוכרים בנגב, גוף התנדבותי הפועל למען הכרה וחיזוק הקהילות בכפרים באזור באר שבע, והוא עוגן מרכזי בפעילות המועצה מאז. במשך שנים רבות הוא גם היה ראש ועד הכפר אלסרה.
חליל בולט במחוייבות, בשיטתיות ובאנושיות בה הוא ניגש לכל מלאכה. בין פעולותיו ניתן לציין חיבור צינור מים לכפר; רישות הכפר באינטרנט אלחוטי, והקמת מערך שיעורי עזר וחוגים לילדי הכפר. העיסוק בעשייה קהילתית וקידום רווחת תושבי הנגב, יהודים כערבים, טבוע באישיותו. ביתו תמיד פתוח בפני אורחים וקבוצות מבקרים, והוא אינו מרפה מלהסביר על המצוקות ועל העוול אשר נוצרים עקב מדיניות אי-ההכרה, ההזנחה והאפליה, בכפרי הערבים- בדואים של הנגב. ולמרות הכאב, ההסברים תמיד מובאים עם חיוך ועם הומור נעים, גם אם מדובר בהריסות ובצווי הריסה המרחפים על בתי תושבי הכפרים .
בנוסף לפעילותו הקהילתית, חליל עבד שנים רבות כמורה ומחנך בבתי ספר תיכוניים בדואים והיה פעיל ביזום והפעלה של תוכניות חינוכיות, חברתיות וקהילתיות רבות. בין היתר, הוא היה ממקימי המרכז הקהילתי (מתנ"ס) בכסיפה והיה למנהלו הראשון.
בנוסף על לימודיו בחינוך, לאחרונה השלים חליל גם תואר ראשון במשפטים והוא שגריר של הקהילות הבדואיות בפורומים רבים בארץ ובעולם. כפעיל בעדאלה, המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי בארץ, הוא מקדם נושאים הקשורים בזכויות הערבים-בדואים בנגב, ובכך מעלה את המודעות לסוגיות ההכרה ומתן הזכויות לתושבי הכפרים, ותושבי הנגב בכלל. חשיבתו מקורית, תפיסתו מהירה, והוא נכון תמיד לקבל ביקורת וללמוד ממנה.
חליל אלעמור מהווה היום כתובת עבור רבים מבני קהילתו, הן בזכות יוזמותיו הגדולות, הן בזכות יכולתו לפתוח דלתות ולסייע בעת משבר. בזכות אופיו הנעים והפתוח, ההומור שבו הוא מציג ומסביר כל דבר, גם הכואב ביותר, ומעל לכול, פעילותו הבלתי נלאית, חליל אלעמור הוא דוגמא לאנשים שהקהילה הערבית בכלל והבדואית בנגב בפרט זקוקה להם, וממנה כול אדם יכול ללמוד.
על כול אלה ועוד שמחה וגאה ועדת הפרס להעניק למר חליל אלעמור את פרס שפיצר על הצטיינות מקצועית בתחום הרווחה החברתית בנגב, 2014.