​​השיעור הראשון בפסיכולוגיה כחוג ראשי התקיים ב-1967 והשתתפו בו כ-10 סטודנטים. מיכאל קובובי (אוניברסיטת וירג'יניה בימינו) לימד את הקורס מבוא לפסיכולוגיה ודני כהנמן (זוכה פרס נובל, אוניברסיטת פרינסטון בימינו) לימד את הקורס בסטטיסטיקה.

ב-1969, ראשי המחלקות לפסיכולוגיה וסוציולוגיה באוניברסיטה העברית החליטו לייסד את המחלקה למדעי התנהגות במוסד להשכלה גבוהה בנגב.  דורית פדן ז"ל הייתה ראש המחלקה החדשה, אשר ב-1970 הפכה לאחת המחלקות החדשות של האוניברסיטה בנגב (בטרם שונה שמה לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב).

במשך שנות ה 70 המוקדמות, מספר פסיכולוגים, כולם במקור מהאוניברסיטה העברית – סולי דרימן, רבקה לנדו ורחל מלקמן, בנוסף לשמואל בן-דור, פסיכולוג אנתרופולוגי שחזר מארה"ב – הצטרפו למחלקה. הם, יחד עם אבישי הניק, יוסי צלגוב, דן בר-און ואמדע אור, היו הפסיכולוגים במחלקה למדעי התנהגות עד סוף העשור. מתחילתה של המחלקה למדעי התנהגות, יהודית סטם – פסיכולוגית קלינית ורות סיטון – פסיכולוגית קלינית והתפתחותית, אחזו בעמדת אסיסטנטיות במחלקה, והיו מעורבות פעילות בהוראה ובהקמת המגמות הקלינית וההתפתחותית.

ב 1978, המחלקה למדעי ההתנהגות העניקה לראשונה תואר B.A במדעי התנהגות. בסוף שנות השבעים, הצטרפו למחלקה שלושה פסיכולוגים – דוד לייזר, ביאטריס פריאל ומשה נווה-בנימין. ב-1985, המחלקה העניקה לראשונה תואר M.A בפסיכולוגיה, והחל מ-1996 הפקולטה למדעי החברה החלה להעניק תואר PhD.

כיום, המחלקה לפסיכולוגיה מציעה תואר B.A בפסיכולוגיה ותארי M.A ו-PhD בארבע מגמות בפסיכולוגיה: פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה התפתחותית, ופסיכולוגיה ניסויית:​ קוגניציה ומח.  מלבד זו לומדים במחלקה תלמידים רבים לקראת תואר דוקטור.​