​​
​​​​​ 


אורנית אבידר

אני סטודנטית לתואר שלישי, במחלקה לפוליטיקה וממשל, בלימודי אפריקה. תחומי העניין שלי הם: מים באזור הכפרי, קיימות, והדינמיקות בין חברה, משאבי טבע וקיימות. נושא המחקר שלי הוא:

The reasons for lack of sustainability in rural water projects in sub-Saharan Africa - The case of Siaya county, Kenya, Advisor, Prof Lynn Schler

בחמש שנים  האחרונות, עבדתי ביבשת בתחום המים, וראיתי עשרות מערכות מים בכפרים שונים, אשר אינם ברי קיימא ואינם יכולים לספק מים לתושבים. סיקרן אותי מאד להבין את הסיבות מאחורי אי הצלחתם של הפרויקטים. אני דיפלומטית לשעבר של משרד הכלכלה, והייתי שותפה בקרן הון סיכון המשקיעה בסין כיום אני מקדישה את כל זמני למחקר. 

קורות חיים




איה שושן היא תלמידת דוקטורט במחלקה לפוליטיקה וממשל, אשר חוקרת מבנים ארגוניים וצורות קבלת החלטות בתנועות חברתיות. הדוקטורט שלה עוסק בהשוואה בין תנועת ה-M15 בספרד והמחאה החברתית בישראל של קיץ 2011. איה סיימה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטת ייל בארה"ב ואת לימודי התואר השני במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון.​
 
  
 
 
 

אילה פז היא תלמידת דוקטורט במחלקה לפוליטיקה וממשל. היא עוסקת בתיאוריה פוליטית, בזיכרון השואה ובכלל ביכולתו של האדם הפרטי להיות סוכן פוליטי וביקורתי במסגרת החיים המודרניים. בתואר השני שלה חקרה את הגותה של הפילוסופית חנה ארנדט, תוך התמקדות בזיכרון האוניברסלי של השואה ובצורך בהפקת לקחים החורגים מעבר לפיתרון הבעיה היהודית. עבודת המאסטר שלה הציעה קריאה אלטרנטיבית לספרה שלחנה ארנדט "אייכמן בירושלים", כביטוי לתפיסתה את המרחב הפוליטי, את פעילותו השכלית והמוסרית של היחיד ואת המשטרים הטוטליטריים, כפי שהיא מנתחת אותם בספרה "יסודות הטוטליטריות". עבודת הדוקטורט שלה עוסקת בהתמודדות עם משבר הפליטים הנוכחי בשתי מדינות לאום אירופיות, תוך בחינת המשבר מנקודת מבט ארנדטיאנית, ובפרט דרך תפיסת חדלי האזרחות וזכויות האדם של ארנדט. היא מתמקדת בבחינת מקומו של הסדר הפוליטי הגלובלי של מדינות הלאום ביצירתתופעתהפליטות מחד,ובעיצוב מדיניות המקלט והיחס לפליטים ולמבקשי מקלט במדינות היעד האירופיות, מנגד.
 
 
 



אני דוקטורנט במחלקה לפוליטיקה וממשל, כותב את הדוקטורט בהנחיית פרופ' לין שלר אודות הפיתוח המקומי שאקדמיות לכדורגל בגאנה מעניקות לקהילות שונות. תחומי העניין שלי הם לימודי אפריקה, ספורט, פיתוח והגירה. במקביל, אני עובד במרכז אפריקה ע"ש תמר גולן באוניברסיטת בן-גוריון.
 
  
 



אליה סיימה את לימודי האדריכלות בהצטיינות באוניברסיטת תל אביב. אחרי כמה שנים של עבודה כאדריכלית במשרדים פרטיים בתל אביב החלה את לימודי הדוקטורט. אליה עוסקת בשאלות של הבניית זכות, שייכות וזכאות ברטוריקה של מאבקי שכונות במרחבי "ספר עירוני"'.
 
 
​​


 

אליעזר שילט נולד בצרפת וסיים את לימודיו (M.A.) באוניברסיטת סורבון בפריז. עבודת המחקר שלו, "יהודים ונוצרים בצרפת לאחר 1945: שורשי ההתקרבות, פעיליה והשלכותיה", אשר נכתבת בהדרכת פרופ' רנה פוזננסקי, עוסקת בהיבטים הדתיים, החברתיים והפוליטיים של חקר ההיסטוריה בת זמננו בחברות מערביות שבהן עלתה על סדר היום לא אחת שאלת היחסים בין יהודים לנוצרים.
 
 
 
 
 

אנה מלוך החלה את לימודיה לתואר השלישי במחלקה לפוליטיקה ולממשל בסתיו 2015. עבודת הדיסרטציה של אנה (תחת הנחייתה של פרופ' רנה פוזננסקי) עומדת לבחון את מידת מושג 'נטל העבר' וכמו כן, התחייבותן ההיסטורית של המדינות; בתור גורמים המעצבים ו/או המגדירים את מערכת יחסי-החוץ של גרמניה-פולין-ישראל (וזאת יחדיו עם התהופוכות הפנים/החוץ הגיאו-פוליטיות), לאחר התפוררותו של עידן מסך-הברזל. בשנת 2013, אנה סיימה את מסכת לימודיה לתואר השני במדעי החברה (בהצטיינות), בתוכנית ללימודי אירופה ('פורום אירופה'), בפקולטה למדעי החברה שבאוניברסיטה העברית. עבודת התיזה של אנה, הוגשה בשיתוף עם המחלקה למדעי המדינה (תוכנית ללימודי אירופה), הפקולטה למדעי החברה שבאוניברסיטת ורוצלב (פולין). בעבודת התיזה, אנה בחנה את מערכת היחסים הבילאטרליים בין פולין וישראל, וזאת לאור 'תהליך האירופאיזציה' של פולין, וכמו כן, אל מול האתגרים והתמורות שבהם ניצבו שתי המדינות — כחלק מההשתנות המתמדת של הזירה הגיאו-פוליטית הבינלאומית שלאחר 9/11. כותרתה של התיזה הייתה כדלקמן:
'Poland-Israel: Relations in Flux?' Polish-Israeli Bilateral Relations in the Face of Polish Europeanization; Changes and Challenges in the New International Arena.
נוסף על תוארה השני, אנה הינה בעלת תואר ראשון בתולדות האומנות ובשפה וספרות צרפתית (בדגש על תרבות צרפת) מהפקולטה למדעי הרוח שבאוניברסיטת חיפה. כמו כן, אנה למדה הנדסת מחשבים באוניברסיטה הטכנית שבורוצלב, פולין.
 
 




גיטה קיפר עוסקת בקשר שבין הפוליטי לטיפולי. מחקרה עוסק בפרקטיקה הנקראת "ייעוץ הדדי", המציעה שילוב ראדיקלי בין הפסיכולוגי לפוליטי דרך מפגש עמיתים. גיטה היא בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, ספרות ומגדר (בן גוריון, 2011) ותואר שני בפסיכולוגיה קלינית (תל אביב, 2014) והיא פעילה בארגונים אקטיביסטים שונים.
 

 ​



דבי פרבר היא חוקרת ואוצרת. המחקר שלה לדוקטורט במחלקה לפוליטיקה וממשל בבן גוריון, בהנחייתם של פרופ׳ חיים יעקובי ופרופ׳ אמנון רז-קרקוצקין, עוסק בפרקטיקות הפרפורמטיביות של גבול בזיקה לתצלומי ארכיון של הנוף הבנוי במדינת ישראל שצולמו בין 1967-1949. דבי מתעניינת בממשק שבין תרבות חזותית, היסטוריה וגיאוגרפיה פוליטית תוך התמקדות בהיסטוריוגרפיה החזותית של ישראל/פלסטין. היא השלימה בהצטיינות את לימודיה לתואר שני בתכנית ללימודי תרבות באוניברסיטה העברית, ירושלים, וכמו כן בעלת תואר ראשון בצילום מבצלאל, האקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים.
 



האנה מוסקוביץ הינה דוקטורנטית במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מחקרה הנוכחי מתמקד בקשר שבין זהות טריטוריאלית  לבין משילות מרובדת. המחקר בוחן את תפקידה של מדיניות ההשכלה הגבוהה בקידום זהות לאומית/אזורית ברמות שונות, בוולוניה ובקוויבק. האנה השלימה את תואר המוסמך שלה במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשנת 2013. עבודת התזה שלה עסקה באידאולוגיה מדירה של הימין הרדיקלי בשיח הפוליטי הישראלי תוך שימוש בסוגיית מבקשי המקלט כמקרה בוחן.
​ 


הילה זהבי היא דוקטורנטית במחלקה לפוליטיקה וממשל באונ' בן גוריון בנגב. מבחינה אקדמית הילה מתעניינת באיחוד האירופי, בעוצמה נורמטיבית ובמדיניות השכלה גבוהה. מחקרה מתמקד בעוצמה הנורמטיבית של האיחוד האירופי ובתיאורית ה-OTHERING ביחסי החוץ של האיחוד האירופי, במקרה הבוחן של האסטרטגיה הגלובלית של תהליך בולוניה. בעברה הילה עבדה במחלקה לתלמידי חו"ל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ובמשרד לקשרים אקדמיים בינלאומיים כרכזת פרוייקט טמפוס, וכיום הינה רכזת  פרויקטים במרכז לתהליך בולוניה.
 
 
 


 

 

 

 

 

חגית קיסר מחברת בין תיאוריה, אקטיביזם ופרקטיקות של אמנות. המחקר שלה לדוקטורט עוסק בפרקטיקות מיפוי השתתפותיות ויצירת תצלומי אוויר באופן עצמאי על ידי תושבים בעיר ובבחינת הפוטנציאל הפוליטי של צילום ושיטות עשי-זאת-בעצמך (DIY) בירושלים ובמרחב עירוני מסוכסך. תחומי העניין של חגית כוללים תיאוריה פוליטית, לימודים אורבניים, תרבות חזותית, מדע אזרחי ולימודי חברה וטכנולוגיה (STS), תוך התמקדות באופנים מטריאליים, יומיומיים ומבוססי כלים וטכנולוגיה המאפשרים לייצר צורות של השתתפות פוליטית ותשתית לעשייה שיתופית. חגית שותפה פעילה ב"מעבדה הציבורית" (The Public Laboratory for Open Technology and Science) ולוקחת חלק בקבוצת המחקר "פוטולקסיק" מיוזמתה של אריאלה אזולאי, במסגרתה פרסמה את המאמר "צילום אוויר (קהילה)” בכתב העת הלקסיקלי למחשבה פוליטית "מפתח". חגית השלימה בהצטיינות את לימודיה לתואר שני במחלקה לאנתרופולוגיה חזותית באוניברסיטת מנצ'סטר, בריטניה, והיא בעלת תואר ראשון באמנות מבצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים.
 
פרסומים נבחרים:
 
 
 



דוק​טורנט במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בעל תואר מוסמך בלימודי אירופה מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.  מחקרו עוסק בתורת המשטרים ובעוצמה הנורמטיבית של האיחוד האירופי, כפי שמשתקפת ממרחב ההשכלה הגבוהה האירופי ותהליך בולוניה. יואב נמנה עם צוות המרכז לתהליך בולוניה. 
 


יובל ריינפלד

 דוקטורנט במחלקה לפוליטיקה וממשל, חוקר את יחסי ישראל והאיחוד האירופי, על כלל הסוגיות המשפטיות-פוליטיות העולות ממערכת יחסים מורכבת זו. באופן פרטני הוא יחקור את מעמדו של בית המשפט האירופי לצדק בזירה הבינלאומית ואת סוגיית זכות העמידה של מדינת ישראל בהליכים משפטים בינ"ל שמובאים לפתחו של בית המשפט האירופי לצדק. יובל הינו עו"ד במקצועו, בעל תואר ראשון ושני במשפטים בהתמחות של משפט עסקי-מחקרי וכן בעל תואר ראשון במנהל עסקים בהתמחות במימון.


 

ליאת מילביצקי, דוקטורנטית במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון בנגב. בעלת תואר ראשון בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ובחוג ליחסים בינלאומיים,ותואר שני עם מלגת הצטיינות בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. עבודת המאסטר, בהנחיית פרופ' יהודית שובל, התמקדה בניתוח של אחיות דואליות המגדירות מחדש גבולות בין רפואה קונבנציונאלית ואלטרנטיבית. במסגרת מחקר הדוקטורט, בהנחיית פרופ' דני פילק ופרופ' נדב דוידוביץ, בוחנת את עבודת הגבולות בין סוגי ידע שונים ותפיסות סיכון שונות בחקר מקרה של הטלפונים הסלולאריים בישראל. במקביל, מרכזת מחקר בנושא: "גיבוש מדיניות סביבתית ובריאותית בתנאים של אי-ודאות מדעית", של הקרן לבריאות וסביבה. ליאת היא מזכירת האגודה הסוציולוגית הישראלית, עורכת שותפה של "סוציולוגיה"- מידעון האגודה הסוציולוגית הישראלית ורכזת קהילת בריאות ורפואה באגודה הסוציולוגית הישראלית. בנוסף, הייתה שש שנים עוזרת הוראה: בלימודי מוסמך M.A. בלימודי משפחה, בלימודי מוסמך M.A. בייעוץ ופיתוח ארגוני ובלימודי בוגר B.A. במדעי ההתנהגות במסלול האקדמי המכללה למנהל.
 
 
 
לייה מורן-גלעד

לייה מורן-גלעד היא כיום דוקטורנטית במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב והינה עמיתת קרייטמן (מלגת "נגב" לדוקטורנטים מצטיינים). הדוקטורט של לייה, בהנחייתו של פרופסור שרון פרדו, עוסק בבניית יכולות בסביבה האירופית כביטוי לדיפוזיה של עצמה נורמטיבית. ללייה תואר ראשון ושני מאוניברסיטת בן גוריון בתחומי מזרח תיכון, צבא וביטחון ויחסים בינ"ל. עבודת התיזה שלה עסקה במעורבות כוחות בינ"ל בסכסוך הישראלי פלסטיני. כמו כן סיימה בהצטיינות יתרה לימודיה במכללת לוינסקי לחינוך לתעודת הוראה בחינוך מיוחד והסמכה לטיפול בעזרת בעלי חיים. לייה פרסמה מספר מאמרים בתחומי עניינה בכתבי עת בארץ ובחו"ל. פרסומה "טרור ביולוגי סכנה ברורה ומיידית" זכה בשנת 2000 בפרס 'קרן ענבר'.   
לייה שימשה במגוון תפקידים בכירים במשרד הביטחון, משרד ראש הממשלה והמטה לביטחון לאומי. ללייה ניסיון רב בהובלת תהליכים אסטרטגיים ובעבודה עם מקבלי ההחלטות בישראל. בתפקידיה השונים נחשפה לנושאים הרגישים והמרכזיים שהיו על סדר היום בעשור האחרון, ובהם גיבוש מדיניות החוץ ובטחון של ישראל, אירועים מרכזיים כגון תוכנית ההתנתקות, מלחמת לבנון השנייה ומבצע עופרת יצוקה. לייה שימשה כחברה בצוות המו"מ המדיני עם הפלסטינים במסגרת תהליך אנאפוליס. כמו כן, התמחתה בסוגיית הגבולות ובפרט המעברים המאוזרחים בין ישראל לרש"פ שבאחריות משהב"ט.
 



סיימתי לימודי אדריכלות בהצטיינות יתרה בטכניון ב-2004. לאחר מספר שנות עבודה באדריכלות ובתכנון עירוני, פניתי למסלול המשולב לתואר שני ושלישי במחלקה לפוליטיקה וממשל. תחומי המחקר שלי כוללים סביבות עירוניות בלתי-פורמאליות, פוליטיקה של תכנון עירוני, אנתרופולוגיה של זכויות אדם, ואזרחות עירונית. במסגרת עבודת הדוקטורט שלי אני עורכת מחקר השוואתי על תכנון עירוני וזכויות אדם בישראל/פלסטין ובגבול ארה"ב/מקסיקו. ממצאי המחקר שלי על מגמות עכשוויות בתכנון ערים בשכונות ירושלים הערבית התפרסמו בכתב העת Environment and Planning A (2013).
 
 
 



מריק שטרן הוא בוגר תואר ראשון לגיאוגרפיה והבי"ס להיסטוריה ומוסמך לתואר שני בגיאוגרפיה (בהצטיינות) מהאוניברסיטה העברית. התזה של מריק עסקה בדפוסי אינטראקציה בין ישראלים לפלסטינים במתחמי מסחר מעורבים בירושלים. עוסק בגיאוגרפיה פוליטית של ערים מחולקות ושל ירושלים בפרט, תוך התמקדות באופן שבו יחסי הכוח הפוליטיים מעצבים את חיי היום-יום ומייצרים הבדלות ושילוב במרחב. כמו כן, מתעניין ביחסי הגומלין בין דת, חברה אזרחית ופוליטיקה מקומית.
 
פרסומים נבחרים:
 
  
 



אני חוקרת הגירה עצמאית של ילדים ונוער באפריקה הדרומית תוך התמקדות בזימבבווה, המהווה מדינת מקור ומעבר עבור מבקשי מקלט ומהגרים רבים. אני מתעניינת באופן שבו ילדוּת ונעורים נתפסים ברמה המקומית, כיצד התפיסות הללו מעצבות את הגירתם של קטינים והיכן עומדות מציאויות אלה אל מול חקיקה בין-לאומית.
 
 
  



לצד היותה דוקטורנטית במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן-גוריון, נעמה היא חוקרת אורחת במחלקה לאנתרופולוגיה, ארכיאולוגיה וסוציולוגיה באוניברסיטת ג’יימס קוק שבטאוונסוויל, אוסטרליה. נעמה היא בוגרת תואר שני בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל-אביב ועבודת התיזה שלה עסקה בתפיסות של ריבונות בקרב מתנחלים ביישוב עמונה ומפגינים נגד הגדר בבלעין. עבודת הדוקטורט של נעמה עוסקת בהגירה פנימית בקרב מיעוטים ילידיים מאזורי פריפריה לערי התיישבות קולוניאלית דרך שני מקרי בוחן - הגירת פלסטינים אזרחי ישראל לעיר כרמיאל והגירת אבוריג’ינים לעיר טאוונסוויל שבצפון קווינסלנד. נעמה שוהה בימים אלה באוסטרליה לצורך עבודת השדה. לצד עיסוקיה האקדמיים, נעמה עסקה שנים רבות בהנחיית קבוצות בתחומים של זכויות אדם והמשפט ההומניטארי הבינלאומי ועבדה בפיתוח פרוייקטים ומשאבים בעמותות פלסטיניות בישראל.
 
 
 



תחומי העניין שלי הם סוציולוגיה פוליטית, תיאוריה פוליטית וחברתית, לימודי מדע וטכנולוגיה, פוליטיקה וסוציולוגיה של הרפואה, ומחקר מערכות מידע. עבודת המחקר שלי לדוקטורט משלבת בין תחומי הפוליטיקה ולימודי המדע והטכנולוגיה. מטרת המחקר היא להבין את האופנים שבהם סיכון מובנה, מובן ומנוהל בתחום הרפואה המותאמת-אישית. אני מתמקד בייחוד בתפקיד שממלאים מערכות וארטיפקטים ממוחשבים בתהליך הבניית הסיכון והטיפול המותאם-אישית. מקרה הבוחן למחקר עוסק בניסוי קליני רב-לאומי, שבו מיושמת שיטה לטיפול מותאם אישית בחולי סרטן. במסגרת הניסוי פותח אלגוריתם שמטרתו לנבא באופן כמותי את היעילות ואת הסיכון של כל תרופה ותרופה עבור החולה הספציפי/ת, על בסיס המאפיינים הגנטיים והמולקולאריים שלה/ו. הרקע האקדמי שלי כולל תואר ראשון בסוציולוגיה ומדע המדינה (בהצטיינות) ותואר שני בסוציולוגיה, שניהם מהאוניברסיטה העברית. התיזה לתואר השני עסקה בהתפתחות מושג האזרחות באיחוד האירופי מפרספקטיבה מוסדית-היסטורית. בנוסף, סיימתי בהצטיינות לימודי תואר שני בניהול מערכות מידע ב- London School of Economics. עבודת הגמר שכתבתי במסגרת זו עסקה בסטנדרטיזציה של תהליכי עבודה רפואיים כתוצאה מיישום מערכת מידע לניהול משאבי הארגון (ERP). אני בעל ניסיון מעשי בשני התחומים בעבודה בארגונים שונים. אני מתגורר ברחובות, נשוי ללאה שם אנחנו מגדלים את ביתנו האנרגטית.
 
 
 
 
 
נטע ישראלוביץ'

נטע ישראלוביץ' הינה סטודנטית לתואר שלישי במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון. מחקרי הנוכחי יתמקד בתחום של תרבות פוליטית ובשאלה האם סטודנטים זרים מהמזרח המגיעים ללמוד בישראל חווים תהליך של העצמה ובעקבות כך שינוי בעמדות פוליטיות ומעמדו של הפרט מול החברה. את לימודי התואר השני שלי סיימתי ב – 2011 באוניברסיטת בן גוריון במחלקה לפוליטיקה וממשל והתזה שלי עסקה בעמדות של סטודנטים ישראלים ופלסטינים כלפי הסכסוך הישראלי-פלסטיני.
 

 
 
 

ילידת 1978, בוגרת תואר ראשון בהיסטוריה מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני בהיסטוריה של אמריקה הלטינית מאוניברסיטת תל אביב, השלמה לתזה במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון בנגב. המחקר לתזה עסק בהנצחת מלחמת 1948 בקיבוץ נירים שבנגב והתמקד בהיווצרותו של אתוס מקומי ייחודי וביחסי הגומלין בין הלאומי למקומי במסגרת הנרטיב הקיבוצי. המחקר לדוקטורט עוסק בזיכרון ובהנצחת קרבות 1948 בחמישה קיבוצים בנגב ומבקש לבחון שאלות כמו זהות פריפריאלית מול זהות של ספר, זהות מקומית, אזורית ולאומית בקהילות הקיבוציות, והאתוס המקומי ככלי להתמודדות עם הפיחות במעמדם החברתי, הפוליטי והכלכלי של הקיבוצים בזירה הלאומית לאורך השנים.
 
 



תחומי העניין שלי מתרכזים באמריקה הלטינית, ובפרט ביהדות אמריקה הלטינית ובעלייה לישראל. בהקשר לעולים מאמריקה הלטינית, מעניינים אותי במיוחד תהליכים של ייצור זהות קולקטיבית, אם על ידי הממסד ואם על ידי העולים עצמם, וכן אני בוחנת את היחסים החברתיים שנוצרים כתוצאה מהמפגש בין עולים מאמריקה הלטינית לבין קבוצות שונות בחברה הישראלית. עוד אני עוסקת בהיסטוריה של אמריקה הלטינית, ובפרט בהתמודדות של הקהילות היהודיות תחת משטרים צבאיים במחצית השנייה של המאה העשרים. בנוסף למחקר על יהדות אמריקה הלטינית, אני שותפה במחקר על גדר וחומת ההפרדה בגבול ישראל עם הפלסטינים. המחקר עוסק באופנים שבהם התושבים שליד הגבול חווים אותו ובתהליכי סוציאליזציה שמייצרים "גבולות טבעיים". העניין שלי בגבול נוגע להיבטים הלא-פיזיים שלו, קרי לתהליכים החברתיים שמחולל הגבול ובפרט לאופן שבו אלו מצדיקים את קיומו.
 
 
 
 

 


סיימתי לימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית ותואר שני במדיניות ציבורית באוניברסיטת תל-אביב (2001, 2004). עבודת הגמר שלי עסקה בפערים בבריאות ובזמינות ונגישות של שירותי הבריאות בין יהודים לערבים תושבי ישראל. הרקע המקצועי שלי כולל עבודה בארגונים חברתיים בתחומי החינוך והבריאות והנחייה, במסגרת הכשרה מעשית, של סטודנטים שנה ג' לעבודה סוציאלית. במסגרת עבודת הדוקטורט אני מבקשת לבחון את התפתחות השיח על פערים בבריאות בישראל בקרב שחקנים שונים במערכת הבריאות, בהם איגודי העובדים, קובעי המדיניות, קופות החולים, ארגוני החברה האזרחית והמדיה. המחקר בוחן כיצד שחקנים שונים מאמצים ומייצרים מיני שיח שונים על פערים בבריאות ומנתח את ההופעה, ההתפתחות, המאפיינים והשינויים בשיח על פערים בבריאות בקרב שחקני בריאות מרכזיים בישראל. כן עוסק המחקר בבחינה של הגישות הדומיננטיות לניתוח ולהסבר של תופעת הפערים בבריאות, של מאפייני הפערים, ושל הפתרונות המוצעים לצורך צמצומם. העבודה נכתבת בהנחיית פרופ' דני פילק (המחלקה לפוליטיקה וממשל) ופרופ' נדב דוידוביץ (המחלקה לניהול מערכות בריאות).
 
 
 

בוגר תואר ראשון במשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים, ותואר שני (בהצטיינות) במדע המדינה, בהתמחות השלטון המקומי, באוניברסיטת חיפה. תחומי ההתעניינות האקדמיים שלי הם השתתפות פוליטית של תושבים, השלטון המקומי בכלל, ופוליטיקה מוניציפאלית בפרט. המחקר לדוקטורט עוסק בניתוח מערכות הרשימות המרכיבות את מועצות הרשויות המקומיות בישראל, ונערך בהנחייתן של ד"ר פני יובל וד"ר בקי קוק-דורון.​

 
 
 
​​​​​
 

​​​​