​​

יוני 2018

אגרת למסיימי/ות שנה ג' במחלקה ללימודי המזרח התיכון ובחטיבה לשפה ותרבות ערבית

בימים אלה סיימתם את הקורסים לתואר ראשון במחלקה או בחטיבה. זה הזמן לבחון את האפשרות להמשך לימודים במסגרת התואר השני של המחלקה ולהתמחות בתחום לימודי המזרח התיכון.

אני מזמינה אתכם לבוא לקבל מידע וייעוץ במזכירות המחלקה ולקבוע פגישות אישיות עם מרצים, עם יו"ר ועדת תארים מתקדמים, או עם הרמ"ח.

  1. אפשר לבחור בין מסלול כללי (ללא תזה) למסלול מחקרי (עם כתיבת תזה). קיימת גם אפשרות מעבר ממסלול אחד לאחר במהלך הלימודים, בהתאם לשיקולים וקריטריונים שונים.

  2. בכל אחד משני המסלולים הנ"ל אפשר ללמוד קורסים מתוך אשכול הקורסים בלימודי המזרח התיכון המרוכז בימי ג' בשבוע, מתוך אשכול הקורסים בשפה ותרבות ערבית המרוכז בימי ה' בשבוע, או שילוב בין שני האשכולות.

 

כמה יתרונות של המשך הלימודים לתואר שני במחלקה:

 

  • ריכוז הלימודים ביום קבוע בשבוע מקנה לתלמידי התואר השני גמישות רבה מבחינת מקום מגורים ועבודה בתקופת הלימודים.

 

  • לתלמידי המסלול המחקרי ניתנות מלגות ומוצעים תפקידים שונים במחלקה. כמו כן, תלמידי התואר השני מוזמנים לקחת חלק בפעילויות האקדמיות של המחלקה.

 

  • הלימודים לתואר שני במחלקה מדגישים את רוחב היריעה בנושאים השונים הנלמדים, ומקנים כלים לחשיבה, למידה ומחקר. התואר עצמו מקנה בסיס טוב יותר להמשך לימודים או תעסוקה.

 

  • הקורסים לתואר שני מתנהלים במסגרות קטנות ומתאפיינים באווירה לימודית וחברתית טובה. קבוצת תלמידי התארים המתקדמים מהווה קהילת לומדים תומכת המקבלת הכשרה מתקדמת ויחס אישי מסגל המחלקה.

 

  • להלן כמה דוגמאות לנושאים בהם יעסקו חלק מקורסי התואר שני בתשע"ט:

     
  • באשכול לימודי המזרח התיכון יוצעו קורסים על אסלאם ודמוקרטיה, קולוניאליזם, גישות בחקר המזרח התיכון, ועוד.

     
  • באשכול שפה ותרבות ערבית יוצעו קורסים על אמנות פלסטינית, על תרגום, על התחיה התרבותית (נהדה) הערבית במאה ה-19, ועוד.

     

     

     

    נצלו את הקיץ לבוא ולשמוע יותר פרטים על תנאי הקבלה ועל תכני הלימודים לתואר שני במחלקה

​