הלימודים במחלקה להיסטוריה כללית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב מתמקדים בהיסטוריה של תרבויות אירופה בעידן הקלאסי, בימי הביניים ובעת החדשה ובקשרים של תרבויות אלו עם אזורים אחרים בעולם. מטרת הלימודים להקנות לסטודנטים ידע רחב וכלים להבנה, ניתוח ומחקר היסטורי מתקדם. תכנית הלימודים מתאימה גם לאלה העוסקים או מעוניינים לעסוק בתחומים משיקים בהם נדרשת הכרה טובה של ההיסטוריה האירופית.
 
  • תואר ראשון (BA)
תכנית הלימודים מורכבת משלושה מדורים: העת העתיקה, ימי-הביניים, והעת החדשה.
 
מדור העת העתיקה - תרבות המערב התחילה להתהוות בעת העתיקה. ביוון, לראשונה בתולדות האנושות, נוסדו משטרים דמוקרטיים והתפתחו תופעות תרבותיות ייחודיות, כמו פילוסופיה ומדע, תיאטרון וספורט תחרותי. רומא הקימה אימפריה עצומה בגודלה שהתקיימה מאות שנים, והנחילה לעולם אדמיניסטרציה, משפט וארגון צבאי מתקדמים. הקורסים הנלמדים במדור זה מוקדשים לנושאים מרכזיים בהיסטוריה פוליטית, חברתית ותרבותית של יוון ורומא, כמו הדמוקרטיה האתונאית, מסעותיו של אלכסנדר הגדול, חיי הפרט והמשפחה בעולם העתיק ודת בציוויליזציה הקלאסית.
 
מדור ימי הביניים - במסגרת מדור זה ייחשפו התלמידים למגוון רחב של נושאים בהיסטוריה הפוליטית, החברתית והתרבותית של אירופה ואגן הים התיכון משלהי העת העתיקה ועד לתקופת הרנסנס. הממלכות הברבריות של ראשית ימי הביניים; הממלכה הפרנקית בתקופתו של קרל הגדול; הויקינגים בהיסטוריה האירופית; מסעות הצלב; מרטירים פוליטיים בימי הביניים המאוחרים ; הרקונקיסטה של ספרד בימי פרדיננד ואיזבל - אלא הם רק חלק ממבחר השיעורים שיוצעו במהלך השנים. דגש מיוחד יינתן לנושאים תרבותיים, כמו הרנסנס הקרולינגי, היסטוריוגרפיה וזיכרון בימי הביניים, עלייה לרגל ופולחן קדושים בנצרות, הפולמוס היהודי-נוצרי וחזיונות סוף העולם.

מדור העת החדשה - מדור זה עוסק בתהליכים הפוליטיים, החברתיים והאינטלקטואליים שעיצבו את אירופה והשפיעו על העולם מאז תקופת הרנסנס ועד ימינו. המדור מציע קורסים המתמקדים במגוון רחב של נושאים, כמו שינוי דתי ותהליכי חילון, התגבשותה של המדינה והפוליטיקה המודרנית, נשים ומעמדות חברתיים, אידיאולוגיות וקונפליקטים לאומיים, מלחמות העולם במאה ה-20, ומפגשים בין העולם המערבי וחברות לא-אירופיות.
 
  • תואר שני (MA)
המחלקה מציעה לימודי תואר שני למסיימי תואר ראשון בהיסטוריה כללית,
או תחומים אחרים, שעומדים בתנאי הקבלה. במסגרת זו ניתן לבחור במסלול המוביל לכתיבת עבודת גמר (תנאי להמשך הלימודים לתואר שלישי) או במסלול ללא עבודת גמר. במהלך לימודי התואר השני יושם דגש מיוחד על דיונים מתודולוגיים ושימוש במקורות ראשוניים. במסגרתם ייחשפו התלמידים לשיטות מחקר שונות במדעי הרוח והחברה.
 
  • תואר שלישי (PhD)
מסלול התואר השלישי ((PhD בהיסטוריה כללית מתנהל בשיתוף עם ביה"ס האוניברסיטאי ע"ש קרייטמן לתלמידי מחקר. ניתן לכתוב עבודת דוקטורט בכל אחד מהתחומים בהם עוסקים חוקרי המחלקה.