$$Events$$

14 יונ' 2018

המכללה למנהל בראשון לציון בבניין למשפטים

​​​​

ביום חמישי ה-14.6.18 יתקיים הכנס השנתי של האגודה הישראלית לכלכלה. הכנס יתקיים השנה במכללה למנהל בראשון לציון בבניין למשפטים וכמדי שנה יכלול דיונים בשלל נושאים כלכליים במסגרת של 14 מושבים בהם יוצגו מגוון של עבודות בתחומים אמפיריים, יישומיים ועיוניים.

נשיא האגודה, פרופ' יוסי זעירא (האוניברסיטה העברית) ינהל את מושב הפתיחה ויארח את פרופ' אלחנן הלפמן (אוניברסיטת הרווארד), חתן פרס ישראל לכלכלה  (1991, חתן פרס א.מ.ת   (2002) וחתן פרס רוטשילד (2002) להרצאת פטינקין. פרופ' הלפמן, שבין תפקידיו הרבים היה גם חבר המועצה הלאומית לתכנון ולפיתוח, חבר המועצה המייעצת של בנק ישראל ונשיא האגודה הישראלית לכלכלה, ידבר בכנס על גלובליזציה ואי שוויון.

מושבי הכנס יכללו בין השאר, מושב בתיאוריה כלכלית (יו"ר: עדי דקל, אוניברסיטת תל אביב),  שני מושבים בכלכלת עבודה (יו"ר: איל קמחי ,האוניברסיטה העברית ושרית גולדנר, אוניברסיטת בר אילן) במסגרתם יישאו הרצאה בנושא "מגמות בהשפעה של הנגשת לימודים אקדמאים על התשואה להשכלה" אלברט ירמיהו, מיקי מלול ואופיר רובין (אוניברסיטת בן גוריון). את מושב  מיקרו-כלכלה אמפירית ינהל אלון אייזנברג (האוניברסיטה העברית) ואת מושב היסטוריה כלכלית  תנהל קרין ואן דר בק (אוניברסיטת בן גוריון) במסגרתו יישא אפרים דוידי (אוניברסיטת בן גוריון) הרצאה בנושא "כלכלה, צבא וכיבוש".

עוד מושבים אשר יכללו בכנס הם  מושב כלכלה התנהגותית (יו"ר: רועי זולטן, אוניברסיטת בן גוריון), מושב כלכלה פוליטית (יו"ר: אסטבן קלור, האוניברסיטה העברית) ומושב אי שוויון (יו"ר איל ארגוב, בנק ישראל וראובן גרונאו, האוניברסיטה העברית). את מושב מקרו כלכלה ינהל צבי הרקוביץ (המרכז הבין תחומי הרצליה) ויישאו הרצאה בנושא "הגנה על עובדים וחוסן כלכלי" תומר איפרגן ונדב בן-זאב (אוניברסיטת בן גוריון), את מושב פנסיה בישראל  ינהל אביה ספיבק (אוניברסיטת בן גוריון) , את מושב מימון ינהל ניתאי ברגמן (אוניברסיטת תל אביב), את מושב  צמיחה כלכלית והתפתחות ינהל אסף שריד (אוניברסיטת חיפה) ולבסוף ינהל את מושב הסיכום יצחק זילכה (המכללה למנהל)

לתוכנית הכנס לחצו כאן

copy_of_prof_helpman_bankok.jpg