19 נוב' 2017

קול קורא

לתחרות הארצית של עבודות גמר מכל המקצועות

(מדעי הסביבה, פיזיקה, כימיה, אומנות, גאוגרפיה, ביולוגיה וכו')

העוסקות בנושאי סביבה וקיימות לשנת תשע"ח

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב באמצעות המועצה הירוקה (המועצה המנהלת של "קמפוס ירוק"), חרתה על דגלה את העיסוק בנושאי סביבה וקיימות. האוניברסיטה פועלת בתחומי המחקר וההוראה מתוך שאיפה להגביר את המודעות ותחושת האחריות הסביבתית של אנשי האוניברסיטה והציבור הרחב, ולצורך קידום פעולות לשיפור ושימור הסביבה בהווה ולמען העתיד. במהלך השנים האחרונות מיזם 'קמפוס ירוק' מרכז פעילות ענפה בתחום זה הכוללת בין היתר, עידוד מחקר בתחומי הסביבה השונים, קידום קורסים וכנסים מקצועיים בתחום, פעילות בקהילה ועוד.
קול קורא זה מיועד לתלמידים, מנהלים, מורים ולמנחים בבתי הספר התיכוניים המעורבים בכתיבת עבודות גמר מכלל המקצועות אשר להם נגיעה בתחומי הסביבה השונים.

זו השנה השישית בה תקיים אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשיתוף פעולה עם המשרד להגנת הסביבה ועם משרד החינוך תחרות ארצית במהלכה ישפטו עבודות גמר אשר להם נגיעה בתחומי הסביבה והקיימות. תלמידים שיעפילו לגמר התחרות יוזמנו לסיור היכרות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ובגמר התהליך יוזמנו הזוכים, מנחי העבודות, ומנהלי בתי הספר לטקס הענקת פרסים ותעודות הוקרה לבתי הספר אשר יתקיים ביום ה-24 ליוני 2018, באוניברסיטת בן-גוריון בנגב במעמד נציגי משרד החינוך, המשרד להגנת הסביבה והאוניברסיטה.

מתוך כך, מציעה המועצה הירוקה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב לזוכה במקום הראשון בתחרות עבודות הגמר מלגת לימודים לשנה על סך של עד 5,000₪* ובנוסף מענק כספי בסך של עד 2,000 ₪ לעבודה הזוכה, ככל שתהיה כזו, אשר תעסוק באחד (או יותר) מהתחומים הבאים:

1. אנרגיה (אנרגיות חלופיות / התייעלות אנרגטית)
  2. עיר וסביבה (בניה ירוקה / ניהול וצמצום פסולת / תחבורה)
  3. איכות אוויר
  4. מים (מחזור / התפלה / חסכון)
  5. בריאות וסביבה
  6. מגוון ביולוגי ושמירת טבע
  7. חברה וסביבנ
  8. מדדים לקיימות
  9. חקלאות וסביבה
  10. ועוד...

גובה הפרס הראשון והענקת פרסים נוספים לעבודות ראויות לציון יוחלטו על פי שיקול דעתה הבלעדי של ועדת השיפוט.

אנו פונים אליכם על מנת להזמינכם לקחת חלק בתהליך זה!

מוזמנים להגיש הצעות ובקשות

תלמידי יב' אשר הגישו את עבודתם לאישור כנדרש לפי לוחות הזמנים של משרד החינוך לשנת תשע"ז (על המתמודד\ת להציג אישור על הגשת העבודה מתוך מערכת עבודות הגמר).

בחינת הבקשות

ועדת בחירה מטעם מועצת קמפוס ירוק תבחן את כל הבקשות שתוגשנה אליה על פי שיקול דעתה.
בבחינת הבקשות תתחשב הוועדה בין היתר, בשיקולים הבאים:

1. הצעת המחקר של העבודה אושרה על ידי משרד החינוך.
  2. העבודה/פרויקט הינה עבודת תלמיד כיתה יב' ומצטיינת בתחומה.
  3. העבודה/פרויקט עוסק בנושאים הסביבתיים המוצעים לעיל, עבודות אשר אינן עוסקות בנושאי סביבה ו/או קיימות יידחו בשלב המיון הראשוני.
  4. העבודה/פרויקט הינה מקורית ו/או בעלת אופי יישומי-מעשי ו/או בעלת תרומה מדעית לתחום.
  5. הועדה תהיה רשאית לזמן את המבקשים להצגת עבודתם או תכנית הפרויקט בפניה לצורך בחינה נוספת וכחלק מבחינת הבקשות.

הגשת הבקשות

למילוי טופס בקשה להצטרפות לתחרות >>

את העבודה כפי שהוגשה למשרד החינוך, בצירוף לאישור הגשה מתוך מערכת עבודות גמר,
יש לשלוח לכתובת דוא"ל:  fridmand@post.bgu.ac.il.
נא לציין בשורת הנושא במייל: "קול קורא דפ3032018".

המועד האחרון להגשת מועמדות לתחרות: 30.3.2018.

אירוע הסיום באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

הזוכים יוזמנו לקחת חלק באירוע חגיגי אשר יתקיים באוניברסיטה ביום ה-24.6.2018, במסגרת אירוע ההצדעה למדריכי הגופים הירוקים.
אירוע זה יכלול הצגת העבודה, חשיפה למחקר בנושאי סביבה אשר מתקיים באוניברסיטה, חלוקת תעודות הן לתלמיד והן לבית הספר, ומענק.

פרטים נוספים בנוגע לאירוע הסיום והצגת העבודות יפורסמו בהמשך.

לשאלות ופרטים נוספים בנוגע לקול קורא זה ניתן לפנות למר דור פרידמן בדוא"ל fridmand@post.bgu.ac.il.
נא לציין בשורת הנושא במייל: "קול קורא דפ3032018".

* קבלת המלגה תיעשה בשנה הראשונה ללימודים ובלבד שהתלמיד/ה שכתב/ה את עבודת הגמר הזוכה במקום הראשון בתחרות יתקבל ללימודים לתואר ראשון באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. קבלת המלגה מותנית בקבלה תקינה לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ובהצגת מכתב קבלה רשמי ממדור הרישום, וזאת על פי הנדרש במועד הרישום לאוניברסיטה לשנת הלימודים הרלוונטית ובהתאם לדרישות הקבלה שיוגדרו על ידי האוניברסיטה ויתפרסמו על ידי מדור הרישום בידיעון ללימודים לאותה שנה. המלגהתינתןבתשלום אחד.

בהצלחה!

קול קורא - גרסת PDF