קיימות באוניברסיטת בן גוריון בנגב

אוניברסיטת בן גוריון שואפת להיות המוסד בעל ההתנהלות הסביבתית המתקדמת ביותר בארץ ובשורה אחת עם מוסדות מובילים בעולם. הובלה זו תתייחס למספר מרכיבים ויעדים שיכללו בין היתר:

• carbon-neutral.pngהמוסד הראשון ששואף 'לאיפוס פחמן' (Carbon Neutral). מה זה?​
  • zero-waste.pngהמוסד הראשון שמקדם 'אפס פסולת' (Zero Waste).
  • footprint2.pngהמוסד הראשון שמקטין את טביעת הרגל האקולוגית (Ecological footprint) בצורה משמעותית לצד צמיחת המוסד.
  • 020-protect the planet.pngהמוסד הראשון שמשפיע על דרך ההתנהלות הסביבתית של העיר באר שבע ואזור הנגב בו הוא נמצא.
  • מלגות.jpgהמוסד הראשון שמקדם התנהלות לפי היעדים הבינלאומיים לפיתוח בר קיימא (SDGs).
  • מה זה 'קמפוס ירוק?'

'קמפוס ירוק' ('Green Campus') הינו מושג בינלאומי המציין את  מחויבותם של מוסדות השכלה גבוהה בעולם לשימור סביבה וקיימות. אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הרואה מזה שנים רבות בשמירה על הסביבה וקיום פעילויות של קיימות ערך חשוב ממעלה ראשונה קיבלה מהמשרד להגנת הסביבה את ההסמכה ל'קמפוס ירוק' ביוני 2010.

מיזם 'קמפוס ירוק' הינו יחידה אוניברסיטאית הפועלת להגברת התנהלות בת קיימא בקמפוס, חיזוק המודעות והזיקה של קהילת האוניברסיטה לסוגיות סביבה, טבע ומשבר האקלים. במסגרת זו מקודמים מיזמים ופרויקטים להעלאת וחיזוק המודעות ותחושת האחריות הסביבתית באוניברסיטה. צוותי העבודה שלנו עוסקים בבניית תוכניות אסטרטגיות העוסקות בצמצום טביעת הרגל, התייעלות בצריכת משאבים, התנהגות ארגונית סביבתית, מעורבות חברתית  והיערכות מקדימה לשינויי האקלים.
    פעילות קמפוס ירוק מתמקדת בשנים האחרונות בארבעה אפיקים פרקטיים המתמקדים בחשבונאות סביבתית, קידום שיטות ארגוניות בנות קיימא, הסברה ועידוד מעורבות סביבתית. נוסף על כך, במקביל להנגשת ידע אמין ומדויק בנוגע לסוגיות והיבטים סביבתיים, קמפוס ירוק מעודד יישום -מחקר יישומי לקידום קיימות פרקטית והטמעת פתרונות מתקדמים לסוגיות סביבתיות באמצעות פרו​יקט הliving lab.​

Picture1.png

דירוג האוניברסיטה במדדים לקיימות באוניברסיטאות

בשנת 2018 דורגה אוניברסיטת בן-גוריון בנגב במקום הראשון בארץ (ובמקום ה-153 בעולם) בדירוג GreenMetric העולמי מתוך 762 אוניברסיטאות ברחבי העולם. גם בשנת 2019 שמרה אוניברסיטת בן גוריון על דירוג מחמיא ושיפרה את מעמדה ביחס לדירוג משנים קודמות.
בימים אלו, כחלק מפרויקט הדגל שלנו ה-LIVING LAB​ מפתחים חוקרי באוניברסיטה בסיוע קמפוס ירוק מערך אינדיקטורים ואינדקס קיימות מותאם לתנאים מקומיים ואוניברסיטאות ישראליות. האינדקס יאפשר זיהוי נקודות חוזק וחולשה של המוסד בתחום הסביבה והקיימות ויאפשרו מעקב לאורך השנים לאחר אחר שינויים בתחומי הפעילות השונים. לצד השימוש באינדק​ס זה, תצטרף האוניברסיטה במהלך השנה הקרובה לאחת ממערכות האמידה הבינלאומיות בתחום זה. ​

מעוניינים לקחת חלק בפעילות קמפוס ירוק?

הצג הכל
הסתר הכל