25 ינו' 2018

​ביום שלישי, 23/01/18 התקיים ערב פתיחת תוכנית ה-MBA הבינלאומית (IMBA) החדשה בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר (GGFBM) באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

WhatsApp Image 2018-01-24 at 12.11.43 (4).jpeg

דיקן הפקולטה פרופ' עודד לוונגרט נשא דברים בפני הסטודנטים בתכנית: "יש לנו תקוות גדולות עבורכם! המאבק לפתוח תכנית MBA שתתנהל כולה בשפה האנגלית לא היה קל. לנו, בפקולטה לניהול, היה ברור שהתכנית הזאת מוסיפה עומק וגיוון הן לפקולטה והן לאוניברסיטה כולה."

עד שזכתה תכנית ה- IMBA לאישור, נותר רק זמן מועט לגיוס סטודנטים לפני תחילת שנת הלימודים. "רק בשלהי הקיץ התחלנו להפיץ את דבר הקמת התכנית וליצור קשרים עם גופים שיירתמו לאיתור סטודנטים, וכבר נכנסנו לתקופת החגים," אומר ד"ר יותם לוריא, המנהל האקדמי של תכנית ה- IMBA. "מסע הפרסום יועד בתחילה לסוף חודש אוקטובר, אבל ידענו שהפקולטה לניהול מציעה תכנית מאוד ייחודית, ששם הפקולטה הולך לפניה וכי סטודנטים רוצים תואר בניהול מהפקולטה שלנו ומאוניברסיטת בן-גוריון בנגב."

ניהול ​יותם לוריאהקמת תוכנית ה-IMBA נמסר לידי קבוצת מחקר של סטודנטים מהמחלקה לניהול בפקולטה, כמקרה בוחן במסגרת קורס פרויקט הגמר שלהם. בטרם הסתיים המחקר שלהם, כבר גילו שאף על פי שישנן תכוניות בינלאומיות לתואר MBA במספר מוסדות אקדמיים בישראל, אין תוכנית שלה מבנה מנצח כמו זה שמציעה הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

הסטודנטים שנרשמו למחזור הראשון, שמתחיל כעת, הם ישראלים, חלקם עולים חדשים, חלקם דוברי שפות אם עברית, ערבית, אנגלית, ספרדית, והם באים מלימודי תואר ראשון בתחומים מגוונים. הלימודים יסתיימו בחודש ינואר 2019.

המחזור השני, שיתחיל בחודש ספטמבר השנה, יורכב מסטודנטים רבים מרחבי העולם יחד עם סטודנטים ישראלים.

תכנית ה-MBA  הבינלאומית (IMBA) מציעה תכנית לימודים של שנתיים המרוכזת בשנה אחת, אשר מתנהלת בשפה האנגלית, ולפי ש"ל תקני. עד היום, אוניברסיטאות ישראליות נטו שלא לפתוח לימודים בשפה האנגלית, עם סטודנטים מחו"ל, שיוסיפו לגלובליזציה, לבנאום שלהן. ד"ר לוריא הסביר לסטודנטים בערב הפתיחה: "אנחנו בפקולטה לניהול מחזקים את הבנאום. תכנית ה- MBA הבינלאומית החדשה שפתחנו היא התוכנית הבינלאומית השנייה של הפקולטה לאחר ש​משנת 2003 עד 2014 התקיימה תכנית MBA למצטיינים שהתנהלה באנגלית."​

בתמונה: ד"ר לוריא מסביר לסטודנטים אודות הפקולט לינהול והאוניברסיטה.