הפקולטה לניהול
ע"ש גילפורד גלייזר
הירשמו ללימודים להרשמה

הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב במקום מכובד בשני תחומים בדירוג שנגהאי הבינלאומי

05 יול' 2017

​בתחום הניהול,​ מדורגת הפקולטה במקום 200-300, ובתחום המלונאות מדורגת במקום 42

המחלקה לניהול מלונאות ותיירות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב היא המחלקה היחידה בא​רץ בתחומה שנכנסה ל"דירוג שנגחאי" (ARWU), דירוג אקדמי של אוניברסיטאות בעולם המתפרסם אחת לשנה ונחשב לאחד משני הדירוגים האקדמיים הבולטים ביותר. בתחום הניהול מדורגת הפקולטה במקום 200-300 ובתחום המלונאות מדורגת במקום 42

פרופ' עודד לוונגרט, דיקן הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר מציין: "דירוגן של הפקולטה לניהול והן של המחלקה לניהול מלונאות ותיירות בדירוג שנחאי מהווה עדות לאיכות המחקר של חברי סגל. ניתוח של שיטת חישוב המדד מלמד כי הצלחת הפקולטה מקורה בגורמים כמו שיתופי פעולה בין לאומיים ואיכות כתבי העת.

המחלקה לניהול מלונאות ותיירות מהווה חלק אינטגרלי מהפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר מאז היווסדה בשנת 1994, דבר פורץ-דרך אם כי בישראל ובעולם למודים אקדמיים בתחום פזורים בתחומי ידע שונים. המחלקה מציעה מסלול BA בניהול מלונאות ותיירות ו- MA בניהול תיירות ומלונאות.

פרופ' יניב פוריה, ראש המחלקה לניהול מלונאות ותיירות בפקולטה לניהול, מדגיש כי את בוגרי המחלקה ניתן למצוא בשדרות הניהול בתעשיית, התיירות, המלונאות, הכנסים, והאירועים כמו גם ביזמויות שונות בתחומים אלה.