$$News and Reports$$

06 נוב' 2018

​​​בזאת קיבלה מועצת המנהלים של המכון את המלצת ועדת האיתור, בראשות פרופ' יהודה ריינהרץ, שבחנה כמה מועמדים לתפקיד, והמליצה – פה אחד – ​לבחור בפרופ' חן. פרופ' חן יחל לכהן בתפקידו ב-1 בדצמבר 2019, עם סיום כהונתו של הנשיא הנוכחי, פרופ' דניאל זייפמן

מתוך שירות כלכליסט 10:4705.11.18

מועצת המנהלים של מכון ויצמן למדע, בראשות שמשון הראל, בחרה את פרופ' אלון חן לנשיא ה-11 של מכון ויצמן למדע. בזאת קיבלה המועצה את המלצת ועדת האיתור, בראשות יו"ר המועצה הבין-לאומית של המכון, פרופ' יהודה ריינהרץ, שבחנה כמה מועמדים לתפקיד, והמליצה – פה אחד – לבחור בפרופ' חן.

פרופ' חן יחל לכהן בתפקידו ב-1 בדצמבר 2019, עם סיום כהונתו של הנשיא הנוכחי, פרופ' דניאל זייפמן, המכהן משנת 2006.

 Alon_Chen.jpg

פרופ' אלון חן  ​  צילום: אקסל גריש

פרופ' חן הוא חוקר מוח, ראש המחלקה לנוירוביולוגיה במכון ויצמן למדע, ועומד בראש מכון מקס פלנק לפסיכיאטריה במינכן, גרמניה. בנוסף הוא גם ראש המעבדה המשותפת של מכון מקס פלנק ומכון ויצמן למדע לנוירופסיכיאטריה ניסויית ונוירוגנטיקה התנהגותית ופרופסור נלווה בבית-הספר לרפואה של אוניברסיטת לודוויג מקסימיליאן במינכן. 

פרופ' חן, יליד ישראל (1970), קיבל תואר ראשון במדעי החיים, בהצטיינות, מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ב-1995, ותואר שלישי במסלול ישיר במכון ויצמן למדע בשנת 2001 (בהצטיינות). במקביל, קיבל גם תואר שני במנהל עסקים (MBA) מהפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. בין השנים 2005-2001, לאחר שזכה במלגות רוטשילד ופולברייט, ביצע מחקר בתר-דוקטוריאלי במכון סאלק למחקרים ביולוגיים בקליפורניה, שם החל לחקור תהליכים מוחיים אשר מבקרים מצבי לחץ נפשי וחרדה. בשנת 2005 חזר למכון ויצמן למדע כחוקר בכיר במחלקה לנוירוביולוגיה, וזכה במלגת "אלון"; המלגה הישראלית היוקרתית ביותר למדענים חוזרים. בשנת 2012 עלה לדרגת פרופסור חבר, ובשנת 2017 לדרגת פרופסור.

פרופ' חן מסביר על השילוב בתרים ב- MBA ובPhD בניורולוגיה: פרופ' חן: "מחקר מדעי במאה ה-21 הוא במקרים רבים פרויקט רחב היקף שמעורבים בו צוותים, משאבים ומערכות מתקדמות. לכן, כדי להגיע להישגים מדעיים משמעותיים, ראשי קבוצות מחקר, ומנהיגים מדעיים בדרגים שונים, משתמשים לא אחת – לצד החזון, הסקרנות, והידע המקצועי, גם בשיטות ניהול מתקדמות, שיש ללמוד אותן. במובן זה, ידע ניהולי הוא אחד מהכלים המרכזיים בחזית המחקר המדעי."

פרופ' מיקי מלול, דיקן הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, הביע גאווה בהישגיו של פרופ' חן, "ובמיוחד בכישורי המנהיגות שלו שהביאו אותו למעמד מכובד זה. אלון למד MBA תוך כדי לימודי התואר השלישי בנוירוביולוגיה. אין ספק שהוא רצה לחדד את כישורי המנהיגות שלו ולקבל את ההכשרה המתאימה כדי להשפיע על החברה, מתוך ההבנה של החיבור שבין התיאוריה והפרקטיקה. וזהו למעשה המסר של הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, מהות החזון שלה ומטרותיה."​

הכירו עוד בוגרי הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד​ גלייזר שמובילים בחברה השיראלית

הפקולטה לניהול על שם גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב היא הפקו​לטה הדינמית ביותר בישראל, עם המגוון הרחב ביותר בארץ של תארים. בוגרי הפקולטה יוצאים עם ערך מוסף משמעותי במנהיגות ובאחריות חברתית, בחיבור לפרקטיקה ובהטבעת חותם על פתרון בעיות ניהוליות וחברתיות. הכלים הנרכשים, האינטראקציה בהוראה חדשנית עם מנהלים בכירים מובילים, הסביבה המחקרית הרלוונטית, נותנים מענה לצורך ההולך וגובר במנהלים שהם גם מנהיגים ושהינם בעלי ראייה רחבה המביאה בשיקוליהם גם את החברה והסביבה.