11 מאי 2017

השבוע התקיימו בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר הרצאות וסמינרים לחברי סגל ולסטודנטים שכולם עסקו בנושאי ניהול עסקי ספורט.

RAMY_Elitzur.jpgשני פרופסורים ידועי-שם, פרופ' רמי אליצור מאוניברסיטת טורונטו ופרופ' ט' בטינה קורנוול מאוניברסיטת אורגן התארחו בפקולטה. הם נשאו הרצאות ייחודיות לפקולטה, לדוקטורנטים לסטודנטים לתואר שני, והן לסטודנטים הלומדים במגמה הסינגולארית בניהול עסקי ספורט שבמחלקה לניהול לתואר ראשון והן לסטודנטים לניהול שנה ג' בפרויקט גמר לפיתוח חברתי-כלכלי בנגב. בין נושאי ההרצאות היו: חסויות ופרסום אירועי ספורט – ממצאים עדכניים מהספרות, סםורטס אנליטיקס ועוד.

פרופ' בטינה קורנוול (צילום: Jack Liu) פרופ' ט' בטינה קורנוול, מומחית בשיווק וניהול עסקי ספורט, הציגה את מחקרה המרתק בפני הסמינר המחקרי של הפקולטה, בנושא חסויות ופרסום אירועי ספורט - ממצאים עדכניים מספרות המחקר.

פרופ' קורנוול גלתה במחקריה כי מחויבות בחסויות עשויה להשפיע על קהלים חשובים ברמה בסיסית.  לכן היא הציגה שני היבטי מחקריה ששוקלים כיצד מחויבות חסויות נתפשת ע"י קהלים פנימיים, והן כיצד ע"י קהלים חיצוניים.

השלכותיהם של מחקריה על שיווק ועל ניהול עסקי ספורט הדהדו למגוון חוקרי סגל הפקולטה לניהול, והם נהנו מדיונים נוקבים יחד.

פרופ' רמי אליצור הציג בסמינר של קבוצת המחקר במימון מאמר Moneyball: Perception versus Reality and Adaptive Market Efficiency ובו תפישה חדשנית בהתייחס לגורמי ההצלחה הכלכלית של קבוצות בייסבול. המחקר מלמד שלמרות שמומחים מאמינים שקבוצות מסוימות מצליחות יותר מאחרות ליצור ערך לבעליהן, בפועל, הנתונים מראים אחרת. המחקר למעשה מודד את הערך שמפיקה הקבוצה ביחס להשקעה בה, ומראה שמנהלים המצליחים להשתמש בתבונה במידע סטטיסטי הזמין לכולם, מצליחים בשלבים ראשוניים יותר ממנהלים שאינם משתמשים במידע זה. לאחר שהמנהלים האחרים מאמצים את השימוש בספרוטס אנליטיקס הם מדביקים את הפער, עד שמתפתח יתרון אנליטי למנהלים אחרים.

ד"ר יותם לוריא, ראש המחלקה לניהול, מעמיק: "קיים צורך ברור באנשי ניהול מקצועיים בעלי הכשרה מסודרת המעניקה את הכלים להם זקוקים במסגרת עבודתם היום יומית. אף על פי שהכשרות מסוג זה מצויות ונגישות בעולם המערבי אין בישראל מענה מקצועי איכותי לצורך זה, בוודאי שלא כחלק מלימודים אקדמיים לתואר ראשון."

המגמה לניהול עסקי ספורט במחלקה לניהול שבפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, מציעה הבנה מעמיקה של עולם הספורט, בישראל ובעולם, בראיה בין-תחומית שמשלבת תחומים מגוונים כגון: שיווק, כלכלה, תקשורת, ממשל, חוק ומשפט ועוד, וזאת כדי לצייד את הסטודנט עם הכלים הרלוונטיים לקריירה שלאחר הלימודים, ועם ההבנה הנדרשת של עולם הספורט כתעשייה ענקית, המגלגלת מאות מיליוני שקלים ומעוררת עניין בכל מקום בעולם. זוהי תכנית ייחודית למחלקה לניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.​