22 יונ' 2014
מאות פיתוחים טכנולוגיים והאפליקציות נחשפו בסוף השבוע שעבר בכנס החדשנות השנתי של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב INNOVATION 2014 ועוררו ענין רב ותגובות נלהבות בקרב מאות רבות של משתתפי האירוע.

האירוע, בהובלת מרכז בנג'יס ליזמות וניהול היי-טק, הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר והפקולטה למדעי ההנדסה באוניברסיטה בן-גוריון בנגב, עמד השנה בסימן מחויבותה של האוניברסיטה לקידום הצמיחה והחדשנות בנגב בפרט ובישראל בכלל.

ODEDINNOV2014.JPG
פרופ' עודד לוונגרט (משמאל), דיקן הפקולטה לניהול ע"ש ילפורד גלייזר מסביר לאורחים אודות הכנס השנתי.פרופ' דפנה שוורץ (מימין) מנהלת את מרכז בנג'יס ליזמות וניהול ניי-טק ומובילה את כנסי INNOVATION מהיווסדם לפני חמש שנים. | צילום: שי שמואלי

במסגרת האירוע, התקיים מפגש בין שני כוחות מניעים בזירת החדשנות: מצד אחד, חברות גלובליות מובילות, ומצד שני, יזמים, משקיעים וחוקרים מקומיים. בכך אפשר לבאי האירוע לגלות מהי אסטרטגיית החדשנות של תאגידים גלובליים, וכיצד יכולות להשתלב בה חברות, יזמים, חוקרים וסטארטאפים ישראלים. המפגש הייחודי סיפק הצצה עבור הגופים המובילים במשק בנוגע לחידושים האחרונים בתחום ההנדסה והניהול וחשף את הסטודנטים לאפשרויות העומדות בפניהם בעולם התעסוקה.

הכנס שכלל מגוון רחב של פעילויות , אפשר למשתתפים לקחת חלק בעשרות הרצאות ופאנלים יישומיים ומרתקים, הדרכות מקצועיות ליזמים, להשתתף בפאנל טכנולוגי בו לקחו חלק כ-200 סטארטאפיסטים ואנשי היי-טק ובמפגש Inno-Dating ( בסגנון "Speed Dating"), שבו התאפשר לבאים לפגוש באופן אישי את מקבלי ההחלטות בחברות המובילות בעולם. מאות בוגרי מחלקות ההנדסה והניהול חשפו את פרויקטי הגמר עליהם עבדו במהלך שנת לימודיהם האחרונה. כ-550 פרויקטים הוצגו באירוע וכללו חידושים טכנולוגיים וניהוליים ביניהם:  רובוטים מתקדמים, מחקרים חדשניים, אפליקציות ותוכנות ייחודיות ועוד.

ARNIE.jpg
ארנולד בנג'יס, איש חזון ונדבן של מרכז בנג'יס לחדשנות וניהול הייטק, בירך מאות משתתפי הכנס
| צילום: שי שמואלי

באירוע החדשנות השתתפו גורמים מובילים במשק בתחומי ההייטק, התעשייה, יזמים עסקיים ונציגי חברות סטארט אפ, ביניהם: עופרה שטראוס, יאיר סרוסי, אמיר חייק, רוביק דנילוביץ', ח"כ אראל מרגלית, מייסד ויושב ראש קרן הון סיכון הבינלאומית JVP, שאף הקים לפני כשנתיים חממת סייבר באוניברסיטה. ח"כ מרגלית לא הסתיר את התרגשותו וגאוותו מהאירוע: "אל תספרו לי על משימה בלתי אפשרית!  600 איש הבוקר באוניברסיטת בן גוריון בפתיחת כנס החדשנות הגדול בישראל. כשלפני שנתיים הקמתי את חממת הסייבר הראשונה בישראל, דווקא בבן-גוריון, דווקא בבאר שבע, לא יכולתי לקוות לשותפים טובים יותר מפרופ׳ רבקה כרמי ורוביק  דנילוביץ'", כתב בפוסט שהעלה במהלך הכנס לדף הפייסבוק שלו.

(סרטון האירוע (באנגלית

INNOV2014.jpg