11 יונ' 2014
​​המכון יוקם בסיוע קרן מנדל אשר תרמה למעלה מ-13 מיליון דולר

SHY_2352.jpg
מר מורטון מנדל ונשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' רבקה כרמי, מטמינים את מגילת היסוד של המכון למנהיגות חברתית (משקיף עליהם רקטור האוניברסיטה פרופ' צבי הכהן)  |  צילום: שי שמואלי

בטקס חגיגי שהתקיים ביום רביעי, (11.6.2014) באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הונחה אבן הפינה לבנין חדש אשר יאכלס את המכון למנהיגות חברתית ע"ש ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל, בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר.

בטקס השתתפו: יו"ר קרן מנדל, מר מורטון מנדל, נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' רבקה כרמי, הרקטור פרופ' צבי הכהן, מנכ"ל האוניברסיטה דוד ברקת, סגן נשיאת האוניברסיטה לקשרי חוץ פרופ' עמוס דרורי, יהודה ריינהרץ, משה ויגדור, מנכ"ל קרן מנדל, משה וקסלר, מנכ"ל ישראל אקוויטי, דיקן הפקולטה לניהול ע"ש דילפורד גלייזר פרופ' עודד לוונגרט, אנשי הסגל האקדמי, סטודנטים ומוזמנים רבים נוספים.
SHY_2263.jpg
במעמד הנחת אבן הפינה, אמר מר מנדל: "כחלק ממערכת היחסים הארוכה שלנו עם אוניברסיטת בן-גוריון, קרן מנדל מברכת על ההזדמנות לסייע לאוניברסיטה בפיתוח תחום המנהיגות החברתית שכל כך חשוב לקרן שלנו. התרומה מייצגת את הרצון שלנו לתמוך באוניברסיטת בן-גוריון, בעיר באר שבע, בקידום המנהיגות החברתית בישראל ובשיפור החיים בישראל"

נשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי אמרה למורטון מנדל: "אנחנו מעריכים מאד ומודים לך על  האכפתיות, האחריות והסיוע שלך בכל האמור לטיפוח מנהיגות, בדגש על המעורבות והתרומה לקהילה. המעורבות הדומיננטית שלך מאפשרת לנו להכשיר את המצוינים והטובים מקרב הסטודנטים שלנו, במטרה להפכם למנהיגי העתיד".

פרופ' עודד לוונגרט
, דיקן הפקולטה לניהול
ע"ש גילפורד גלייזר (צילום: שי שמואלי)

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב קבלה תרומה בסך של יותר מ -13 מיליון דולר מקרן ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל, קליבלנד, אוהיו. התרומה מורכבת מסכום  של 10 מיליון דולר עבור הקמת בניין חדש –שייקרא המכון למנהיגות חברתית ע"ש ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל -  ו-3.1 מיליון דולר עבור תוכנית מנהיגות חברתית למצטיינים ע"ש ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל שמשכנה יהיה בבניין החדש. התוכנית למנהיגות חברתית למצטיינים ע"ש ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל תכלול את תכנית ה-MBA במנהיגות חברתית, את המרכז הישראלי לחקר המגזר השלישי (ICTR) וכן תוכניות  שייפתחו בעתיד במסגרת המכון למנהיגות חברתית ע"ש ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל.

הבניין החדש ימוקם בקמפוס ע”ש משפחת מרקוס של אוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע, בסמוך לפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר. הבניין (המשתרע על שטח של 3700 מ"ר) תוכנן ע"י פלסנר אדריכלים מתל אביב. הבניין החדש יכלול כיתות לימוד, חדרי סמינרים, משרדים, אולמות הרצאה , שטחי מחקר  ויענה לצרכים האקדמיים של אוניברסיטת בן-גוריון בפיתוח תחום המנהיגות החברתית.

SHY_2376.jpg
מר מורטון מנדל ונשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' רבקה כרמי, משוחחים עם סטודנטים  |  צילום: שי שמואלי

לכול התמונות של האירוע​

​​​​