11 יול' 2018

מסר של שת"פ בין אנשי מקצוע מתחום הרפואה והפיזיותרפיה  יצא היום ממפגש שהתקיים לאחרונה בפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב , ביוזמתו של פרופ' לאוניד קליחמן, ראש המחלקה לפיזיותרפיה יו"ר הפורום לרפואת שריר-שלד , מחוז דרום.

90 משתתפים הגיעו לכנס אינטרדיסציפלינרי ברפואת שריר שנועד לאחד ולשתף את המשתתפים בידע המקצועי והעדכני ולהעניק להם כלים יישומים ותיאורטיים להמשך עבודתם במסגרות הטיפוליות.

כאב מיופציאלי היא תסמונת בה חולה סובל מכאבים במערכת שריר-שלד שמקורם בשריר מכווץ, מקוצר ורגיש למגע. מחקרים רבים מראים שכאב מיופציאלי הוא הגורם לכאב הכי שכיח, למרות זאת, העולם הרפואי והמדעי, חלוק בדעותיו לגבי הגורמים להופעת הסינדרום.

את המפגש פתח  פרופ' קליחמן  אשר הציג בפני משתתפי הארוע את מטרות ופעילות הפורום ואת הנעשה ליצירת שפה משותפת בין העוסקים בתחום, לצורך שיפור איכות הטיפול בדרום וביצוע מחקרים קליניים.  בנוסף אליו הרצו בארוע ד"ר נגב בר- יו"ר החברה הישראלית לרפואת שריר-שלד, ד"ר אורן צביאלי- אורתופד, ד"ר אייל גבע – פיזיותרפיסט, ד"ר יולי טריגר – מנהל מחלקת שיקום , סורוקה המרכז הרפואי האוניברסיטאי, וד"ר הילי גלעדי – מרפאת כאב שירותי בריאות כללית , מחוז דרום.

בתום ההרצאות, התפתח דיון ער בין אנשי הדיסציפלינות השונות שחשף חסרים ודעות קדומות בנוגע לתפקידים ותחומי האחריות של המעורבים בטיפול במערכת שריר-שלד. הדיון הדגיש את חשיבות  שיש למפגשים אלו ושיש לשפר את התקשורת בין המטפלים ויצירת שפה מקצועית המשלבת טיפול קליני ומחקר.

לאור הצלחת המפגש, הפורום מתכנן סדרה של מפגשים נוספים. המפגש הבא מתוכנן להתקיים בתאריך 2/11/18 . קהילת המטפלים והחוקרים  מוזמנים להצטרף במפגש.

המפגש