30 ינו' 2019

המחלקה למיקרוביולוגיה, אימונולוגיה וגנטיקה ע"ש שרגא סגל
​הפקולטה למדעי הבריאות

החיים שלי לפני אב"ג:

נולדתי בגבעתיים וגדלתי בגדרה. לתואר ראשון למדתי בפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב. לאחר מכן למדתי במסלול ישיר לדוקטורט בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב. אחרי פוסט דוקטורט קצר במכון וייצמן למדע, יצאתי לפוסט נוסף במכון הלאומי האמריקני לבריאות – ה-NIH בבת׳סדה, מרילנד.

​"מדע טוב עושים עם אנשים טובים. אף רעיון, טוב ככל שיהיה, לא יתפתח אם לא נמצא את האנשים הנכונים לעבוד עימם"​

מה אני חוקר:

עוד במהלך התואר הראשון, נמשכתי לכיוון של חקר הסרטן. במהלך הדוקטורט שלי פיתחתי בצוותא עם מנחיי וסטודנטים נוספים, שיטת טיפול ייחודית בגידולים מוצקים המתבססת על קרינה מייננת מסוג אלפא. ניסויים קליניים מתקדמים של טיפול זה מתבצעים כיום במספר מדינות בעולם, לרבות ארה״ב, יפן, איטליה וישראל. עם השנים העמקתי בתחום העצום המכונה מיקרו-סביבת הגידול ( Tumor Microenvironment) ובחנתי את הקשרים שבין התא הסרטני לתאים הלא סרטניים המגבים אותו ומאפשרים את שגשוגו. בשנים האחרונות, נשאבתי לתת-נישה של תחום זה:
אקסוזומים (Exosomes). אלו הן בועיות הולכה שגדלן לרוב אינו עולה על 100 ננומטר ומאפשרות העברת מידע ומולקולות בין תאים. זהו תחום חדש ומלהיב בו עדיין רב הנסתר על הגלוי וגלום בו פוטנציאל אדיר הנוגע למתן רפואה אישית מדוייקת יותר (Precision Medicine).

למה דווקא אב"ג?

עם השנים נחשפתי לחוקרים ולמעבדות רבים בתחומי, הממוקמים פה בנגב. לאוניברסיטה יצא מוניטין רב הנוגע לאווירה הקולגיאלית השורה בין החוקרים ולהיותה נווה מדבר מדעי נהדר בדרום הארץ.

תובנה שלי מתחום המחקר שלי:

מדע טוב עושים עם אנשים טובים. אף רעיון, טוב ככל שיהיה, לא יתפתח אם לא נמצא את האנשים הנכונים לעבוד עימם.

משהו שלא כתוב ב-CV שלי:

אני חושב שהדברים החשובים ביותר הם משפחה, בריאות, ספרים וקפה. לאו דווקא בסדר הזה.

מקור השראה:

אנשים שהלכו נגד הדוגמה, נגד הזרם, שילמו מחיר אישי אבל לימים שינו את העולם. סוזאן ב' אנת׳וני והסופרג׳יסטיות הן דוגמא טובה.

כשאהיה גדול:

בילדות טענתי בתוקף שאהיה עורך-דין פלילי, היום אסתפק בלא להזדקק לכזה.

​אם לא הייתי חוקר, הייתי עוסק ב:

כתיבה

בקיצור נמרץ:

מכבי או הפועל? הפועל תל אביב, אין עוד מלבדה.
אייפון או אנדרואיד? אייפון, סתם כי אשתי מתעקשת.
לילה או בוקר? בוקר
קפה או תה? ק.פ.ה! קל