03 דצמ' 2018

​​

לפני כשלוש שנים, בבית הספר היסודי "מאיר"  בבאר שבע נפתחו כיתות תקשורת, לילדים על הספקטרום האוטיסטי. השילוב בין הילדים עם הצרכים המיוחדים לאילו שאינם, הוכח כמועיל ומקדם חברתית, לימודית והתפתחותית. אולם  בתום יום הלימודים, הילדים האוטיסטים הולכים הביתה ונותרים ללא חיי חברה וללא פעילויות וחוגים מותאמים .

ביוזמת מורת הכיתה יחד עם מנהלת בית הספר,  הוחלט להרים את הכפפה ולהקים מערך חוגים בשעות אחה"צ  שישלב בין ילדי החינוך המיוחד לבין תלמידים בני גילם בחינוך הרגיל. למיזם זה, נרתם פרופ' אייל שיינר, סגן דיקן לסטודנטים ומנהל מחלקת נשים ויולדות ב' יחד עם הסטודנטים תמר גויטן, יעקב יפה ועמית קופלביץ', מביה"ס לרפואה ע"ש ג'ויס ואירווינג גולדמן , אשר שהתנדבו והוסיפו חוג רפואה , הודות לקרן הולשטיין.

כ-60 ילדים מבית הספר השתתפו בחוגים אילו, כאשר לכל חוג הוצמד מדריך אשר עבר השתלמות קצרה בנושא אוטיזם.

פרופ' שיינר: "אין ספק שזוהי פריצת דרך לילדים להורים ולנו כחברה. שנים שאני משתף פעולה עם בית ספר מאיר, ולמדתי להכיר בחשיבות השילוב. בפרויקט הזה עלינו מדרגה ושמנו את השילוב על המפה. תודה לסטודנטים שנרתמו בקלות לפעילות חשובה זאת!"

robic.jpg