30 מרץ 2014
תעודת הוקרה מראש העיר באר-שבע, מר רוביק דנילוביץ' ומנהלת אגף הרווחה, הגב' אסתר עמר, הוענקה לפרופ' לימור אהרנסון-דניאל, ראש המחלקה לרפואת חירום בפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, עבור תרומתה להקמת פרויקט "האוניברסיטה המתנדבת".

התעודה הוענקה במפגש של ארגוני המתנדבים של העיר באר-שבע לאור העברת הפרוייקט לידי אגודת הסטודנטים והצטרפות המחלקה למעורבות חברתית של האוניברסיטה לפעילות בקהילה, גם בשעת חירום. אני מפקידה את הפרוייקט בידי החברה הצעירים ואני סמוכה ובטוחה שיצעידו אותו קדימה" אמרה פרופ' אהרנסון-דניאל. "לצידם נמצאת הגב' תמי אבגי-חדד, רכזת המתנדבים בחירום בעיריית באר-שבע, שתלווה ותדריך אותם במשימה". תמי (אף היא סטודנטית באב"ג) הפכה לדמות מוכרת בארץ ובעולם כחלוצה בתחום בניית מערך מתנדבים יעודי לשעת חירום. היא הובילה, ועודה מובילה, בחן ובמקצועיות את תחום המתנדבים בחירום בעיר".

פרויקט "האוניברסיטה המתנדבת" הוא פרויקט חדשני העוסק בזיהוי מיפוי וחיזוי צרכי התושבים והרשות המקומית בשעת חירום ובבניית מערך אנושי, מוכן ומיומן, שמטרתו לשפר את איכות ומיידיות המענה הניתן לתושבי העיר בחירום.

הפרוייקט החל לפני כשלוש שנים נוכח המציאות הביטחונית בדרום ביוזמת מרכז PREPARED לחקר המוכנות והמענה למצבי חירום ואסון באוניברסיטה במטרה לנצל את הפוטנציאל האנושי הקיים באוניברסיטה (סטודנטים וסגל כאחד), לתת כתף לעירייה ולהשתלב כחלק מהמענה הניתן לתושבי העיר בשעת חירום.

במהלך השנים האחרונות סייעו מאות מתנדבים מהאוניברסיטה במשימות שונות. ב"עמוד ענן" סטודנטים לרפואת חירום התנדבו בתחנת מד"א, סטודנטים למדעי ההתנהגות התנדבו במרכז דחק, והיו רבים שעסקו במשימות כלליות כגון סיוע לבעלי צרכים מיוחדים, ביקור קשישים בקהילה ובבתי אבות, הפעלת ילדים במקלטים ועוד. בשגרה הועסקו המתנדבים במשימות קהילתיות כגון צביעת מקלטים פרטיים בשכונות בעיר, חלוקת מים לבתי תושבים בעלי צרכים מיוחדים בעת תקלה באספקת המים, מענה במוקד טלפוני בעת ההתחסנות נגד פוליו ועוד. במסגרת הפרוייקט, צוותים מקצועיים מקבלים הכשרה על ידי פיקוד העורף או העיריה. לאחרונה פנתה העיריה בקול קורא למתנדבים לצוותי חילוץ והצלה.

למרות הפרידה הרשמית מההובלה, מרכז PREPARED לחקר המוכנות והמענה למצבי חירום ואסון ימשיך להוות מקור למידע עדכני בנושא מוכנות ומענה לאסונות וילווה את העיריה בפיתוח והטמעת תחומים חדשים כגון שימוש במדיה חברתיים באסונות ועוד. סטודנטים וחברי סגל המעוניינים להתנדב בשעת חירום מוזמנים לפנות לנדב, רכז הספורט באגודת הסטודנטים, ליניב באסר"ן או לתמי אבגי-חדד בעיריית באר-שבע.

uni-volunteer.jpg
מימין לשמאל: ד"ר גלית שאול, מנהלת תחום ההתנדבות במשרד הרווחה והשירותים החברתיים; פרופ' לימור אהרנסון-דניאל, ראש המחלקה לרפואת חירום, הפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת בן-גוריון; גב' אסתר עמר מנהלת אגף הרווחה ויו"ר מכלול אוכלוסייה בעיריית באר-שבע.