כניסה
Faculty Of Health Sciences

הפרוייקט 'מחקר ללא גבולות' יוצא לדרך

24/05/2017

משלחת המונה 21 חוקרים מביה"ח סנט בוניפאס (St. Boniface Hospital ), וויניפג, קנדה, ן- 28 חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב, ברובם חוקרים מהפקולטה למדעי הבריאות ומהמרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה , נפגשו יחדיו, בחודש ינואר 2017  , במטרה להשיק את הפרוייקט המשותף "מחקר ללא גבולות"  הבא לקדם מחקרים בין שני המוסדות.
לפרוייקט אשר נולד בעקבות ביקורה של נשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי, גוייסו עד כה בקנדה שני מיליון דולרים קנדיים כשהיעד  -5  מיליון .

המפגש בין החוקרים התנהל בסגנון ""speed dating . כל חוקר קנדי נפגש לחצי שעה  עם מספר חוקרים מקומיים, שהתחלפו איש בתורו.  בתום המפגש, החוקר הקנדי, היה צריך לבחור שותף מחקרי אחד ולהציע יחד עמו נושא למחקר. הצעות אילו יוגשו עד חודש יולי לסקירה של ועדה חיצונית שתורכב מחמישה חוקרים ממוסדות בארץ וחמישה חוקרים מחו"ל. בשלב הראשון ייבחרו רק 5 הצעות. מחקר שייבחר יזכה במענק של  300000 דולרים קנדיים למשך תקופה של שנתיים. היעד להגיע למימון של 10 מענקים.

לדברי פרופ' עמוס כץ, דיקן הפקולטה למדעי הבריאות: "המפגש אשר התנהל על פני יומיים אינטנסיביים ומורכבים היה מצוין ומועיל מאוד. במפגש הופגנה יצירתיות וחשיבה מחוץ למסגרת שתומכת במחקר, תוך החלפת רעיונות ויצירת קשרים בינ"ל. אני בטוח שזוהי רק ההתחלה של שיתופי פעולה פוריים עם עמיתינו מסנט בוניפאס, שבוודאי יתרמו למחקר הביו-רפואי באוניברסיטה."

המשלחת הקנדית אף היא הביעה את שביעות רצונה ממקשרי המחקר החדשים.

בראש הפרוייקט "מחקר ללא גבולות" עומדים פרופ' גראנט פירס, מנהל המחקר של ביה"ח סנט בוניפאס וד"ר יורם עציון, פנימאי וחבר סגל במחלקה לפיזיולוגיה וביולוגיה של התא.

למשלחת הקנדית  תלוו צ'ארלס לה פלש, נשיא ומנכ"ל בית החולים; לארי וויקר, חבר במועצת המנהלים, ואשתו טובה, שניהם תומכים ותיקים של  אב"ג  וכן מארק מנדלסון, מנהל אגודת השוחרים של אוניברסיטת בן גוריון בווינפג קנדה.

ביה"ח סיינט בוניפאס נוסד בשנת 1871 והינו ביה"ח הגדול ביותר במערב קנדה. הוא מכיל 600 מיטות, 4,000 עובדים ותקציב שנתי של מעל ל-300 מיליון דולר. כמו כן זהו ביה"ח הראשון במערב קנדה בו יש מרכז מחקר עצמאי – מרכז אלברכטסן The Albrechtsen Research Centre)). למרכז 250 עובדים המתמקדים במחקר בתחומי הקרדיולוגיה, ומחלות עצביות (neuro-degenerative disorders). בית החולים מסונף לאוניברסיטת מניטובה, הגדולה ביותר במערב, עם 25 אלף סטודנטים.
 SHY_0517.jpg

לכל החדשות