30 נוב' 2016
מסלול חדש וחדשני לתואר שני ברוקחות, אושר לאחרונה על ידי המועצה להשכלה גבוהה ויפתח בבית ספר לרוקחות , בפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
בשנים האחרונות אנו עדים להתפתחויות ותמורות בתפיסה הכללית של מקצוע  הרוקחות בישראל ובמתן טיפול לחולה. המגמה הרווחת כיום, שיש להעניק "טיפול כולל" המאגד צוות רפואי מכלל מקצועות הבריאות, כשהרוקח מהווה חלק מהותי מן הצוות המטפל בבתי-החולים ובקהילה.
 כחלק ממגמה זו, מסלול הלימודים החדש הותאם להתפתחויות אלו, והסטודנטים בתכנית יוכלו לעסוק ולהתמקצע ברוקחות קלינית קהילתית בתחום הייעוץ והמשגוח, בניהול והכוונה של תהליכי רגולציה ששוק התרופות נתון בהם, וכן להשתלב בבתי חולים, קופות חולים, בחברות תרופות, חברות ביו-טק, ארגוני בריאות ובתי מרקחת פרטיים ומוסדיים. המסלול יוביל להכשרת הרוקח כרוקח מודרני, היכול לתת מענה לצרכים השונים והמגוונים הנכללים בתחום התמחותו.
לדברי פרופ' שמעון בן שבת, מנהל בית הספר לרוקחות זהו מסלול איכותי וחדשני המותאם לרוח הזמן, ומספק לסטודנטים את הכישורים והכלים המתאימים להשתלבות בכל התחומים המודרניים המוצעים בתחום הרוקחות.
במסגרת המסלול יוענק תואר מוסמך ברוקחות (M-Pharm).