כניסה

לראשונה: יום עיון בנושא "כאב מיופציאלי, מתקיים בארץ

12/07/2017

לראשונה: יום עיון בנושא  "כאב מיופציאלי, מתקיים בארץ

יום עיון ייחודי, ראשון מסוגו בארץ, בנושא  "כאב מיופציאלי: כשהקליניקה והמדע נפגשים", התקיים בפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בחודש יוני 2017, בהשתתפות אנשי מקצוע מתחום הרפואה והפיזיותרפיה.

כאב מיופציאלי היא תסמונת בה חולה סובל מכאבים במערכת שריר-שלד שמקורם בשריר מכווץ, מקוצר ורגיש למגע. הרגישות מופיעה מעל לנקודות בשריר המכונות נקודות טריגר .. מחקרים רבים מראים שכאב מיופציאלי הוא הגורם לכאב הכי שכיח, למרות זאת, העולם הרפואי והמדעי, חלוק בדעותיו לגבי הגורמים להופעת הסינדרום.

באירוע,  פרי יוזמה של דר' לאוניד קליחמן, חוקר וחבר במחלקה לפיזיותרפיה, ניסו מיטב המומחים מהארץ ומהעולם,  להבין מה גורם לכאב ומה המענה לחולים הסובלים מכאב.  הבולט מכולם היה דר' רוברט גרווין מביה"ס לרפואה של אוניברסיטת ג'ון הופקינס, מומחה בין לאומי המוביל בתחום כאב מיופציאלי אשר חשף לראשונה, ביום העיון, את   התאוריה החדשנית שלו . התיאוריה, המבוססת על מחקר בסיסי,  מסבירה מה גורם להתפתחות האזורים הנוקשים בשריר ובנקודות הרגישות. הבנה של תיאוריה זו מסייעת להבין את  התופעות הקליניות ומהווה בסיס להמשך מחקר מדעי.
ד"ר קליחמן : "יום עיון זה , אשר היה כל כך מעניין, הינו התחלה של מסורת ברוכה ונתן למשתתפים חומר למחשבה גם בתום יום העיון. זו פעם ראשונה שרופאים ופיזיותרפיסטים, המטפלים בחולים עם כאבים במערכת שריר-שלד,  התכנסו, הציגו, ודנו במידע ובמחקרים העדכניים החדשניים בנושא הכאב המיופציאלי. אני רואה חשיבות רבה במפגש של אנשי מקצוע  מדיסציפלינריות שונות. ביום עיון זה, המפגש בין אנשי המקצוע השונים,  הוביל לחילופי רעיונות ושיתוף מהניסיון הקליני, דבר אשר תרם לכולם וסייע להבנה של הנעשה אצל האחר.

יום העיון התקיים כחלק משירות שהמחלקה לפיזיותרפיה , בפקולטה למדעי הבריאות, נותנת לקהילת המטפלים ולמדריכים הקליניים והחוקרים כאחד. בעתיד, המחלקה מתכננת ימי עיון נוספים בנושאים מגוונים ומזמינה את קהילת המטפלים והחוקרים להצטרף אליה.

לכל החדשות