כניסה

המחלקה לסיעוד מציינת את יום האחות הבינלאומי

07/06/2017

המחלקה לסיעוד מציינת את יום האחות הבינלאומי

"שבוע האחות הבינלאומי , המזוהה עם פלורנס נייטינגייל מייסדת הסיעוד המודרני, צויין על ידי המחלקה לסיעוד, בפקולטה למדעי בריאות  ב- 16 במאי 2017  תחת הכותרת "אחות ויחידה".  במסגרת יום האחות שהוקדש  לתדמית מקצוע הסיעוד , התקיימו  פעילויות שונות ברחבי הקמפוס ע"ש מרכוס ובפקולטה למדעי הבריאות.

היום החל , בעמדות הסברה לקידום בריאות ומניעת מחלות, שנפרסו ואוישו על ידי חברי סגל וסטודנטים מהמחלקה . העמדות היוו מוקד  עניין לכלל הסטודנטים הלומדים באוניברסיטה, למרצים ואף לאורחים מחבר הנאמנים.

לדברי ד"ר חנה זיידנברג, ראש המחלקה לסיעוד "זהו יום חג החשוב מאוד לאחיות בארץ ובעולם בכלל ולמחלקה לסיעוד בפרט. יום זה מעלה על נס את פועלן של האחים והאחיות.  הוא נותן מקום למי שאנחנו ולמי שאנחנו רוצים להיות. יום זה, יוצר תחושת גאווה בקרב הסטודנטים  ומחזק את  הקשרים בין המחלקה לשאר היחידות בפקולטה".

אלה שלו, סטודנטית לסיעוד שנה ג' "הלכתי ללמוד סיעוד בגלל הנתינה האינסופית, העזרה לאחר, העמידה לצד המטופל ומשפחתו ברגעיו הקשים והמשמחים. למדתי שהמקצוע טומן בחובו מקצועיות, אנושיות, חמלה, תושייה ואחריות. התפקיד שלנו, כסטודנטים לסיעוד וכדור הבא של האחים והאחיות בישראל הוא להצעיד את המערכת לכיוונים החשובים לנו ולהיות אנשי מקצוע מצוינים בכל מקום שנגיע אליו."

לבושים בחולצות לבנות,  הסטודנטים לסיעוד  צעדו מן הקמפוס לעבר מחלקות האשפוז במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה, וכאות הוקרה והערכה לאחים והאחיות המהווים מודל לסטודנטים חילקו להם ורדים.

בתום היום,  התקיים דיון שעסק בזהות המקצועית של האחות, לתרומה  הרחבה של המקצוע ברחבי העולם, ולתדמית של המקצוע בעייני  האחיות והאחרים. הדיון היה  בהשתתפות רוביק דנילוביץ, ראש עיריית באר שבע , פרופ' עמוס כץ, דיקן הפקולטה למדעי הבריאות ולאה כהן , מנהלת הסיעוד של המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה, חברי סגל וסטודנטים.

בתום הדיון חולקו תעודות הוקרה לסטודנטים לסיעוד אשר בלטו בתרומתם בהפעלת המרכז לתמיכה בסטודנט " סיעודון".

20170516_105755.jpg

לכל החדשות