14 אוג' 2014
באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בוצעו לאחרונה שלושה מינויים בתפקידים בכירים בסגל האקדמי: פרופ' עמוס כץ נבחר כדיקן הפקולטה למדעי הבריאות, במקומו של פרופ' גבי שרייבר, שסיים את תפקידו; פרופ' יבחר גנאור - נבחר כדיקן הפקולטה למדעי הטבע במקומו של פרופ' שלומי דולב, שסיים את תפקידו; ופרופ' בוריס זלצמן נבחר כמנהל המכונים לחקר המדבר ע"ש יעקב בלאושטיין, במקומו של פרופ' פדרו ברלינר, שסיים את תפקידו. השלושה נכנסו לתפקידם ב-1 באוגוסט 2014.

פרופ' עמוס כץפרופ' עמוס כץ נמנה על בוגרי המחזור הראשון של בית הספר לרפואה בפקולטה למדעי הבריאות אוניברסיטת בן-גוריון. בתחילת דרכו עבד כרופא ראשוני במרפאת בן-יאיר בבאר-שבע והתמחה בקרדיולוגיה במרכז הרפואי סורוקה. במשך שנתיים וחצי השתלם ועסק במחקר בארה"ב בתחום האלקטרופיזיולוגיה הקלינית של הלב. בהמשך שימש כרופא בכיר במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה כ-17 שנה.

פרופ' כץ אף צבר ניסיון רב בתחום הניהול הרפואי. במרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה ניהל בין השנים 1995 – 2005 את היחידה לאלקטרופיזיולוגיה ובין השנים  1993 – 1999 שימש כסגן מנהל המערך הקרדיולוגי. מ- 2006 עד היום משמש כמנהל המערך הקרדיולוגי במרכז רפואי ברזילי. במסגרת הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון עוסק פרופ' כץ במגוון תפקידים ועיסוקים הכוללים מחקר, הנחייה, הרצאות פרונטאליות וועדות הוראה שונות.  כמו כן, פרופ' כץ משתתף באופן קבוע בוועדות ומועצות ארציות ובינלאומית בנושאי ההתמחות שלו אחת מהן היא המועצה הלאומית למניעת וטיפול במחלות לב.

כחוקר- מעורב פרופ' כץ במחקר קליני שהניב פרסומים בתחום הקרדיולוגיה והאלקטרופיזיולוגיה. מעורבות יחד עם פרופ' אריה מורן וד"ר יורם עציון בהקמת מעבדת מחקר בסיסי בחקר הלב והפרעות קצב, אשר מנוהלת כיום ע"י דר' יורם עציון.