04 יונ' 2015
הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ציינה בימים אלה 40 שנה להיווסדה באירוע חגיגי שבמוקדו עמד כנס בוגרים, במהלכו העלו הבוגרים זיכרונות מימים עברו.

28-05-2015_247.jpg
בוגרי הפקולטה-תמונה קבוצתית

רבים מהבוגרים שהשתתפו באירוע (על פי האומדן-כ-700 איש), טרחו להגיע מכל קצות הארץ, החל מתל עדשים בצפון ועד אילת בדרום, השתלבו בעמדות מפתח וניהול בבתי חולים, מרפאות ובמערכת הבריאות, בהם: פרופ' חיים דורון, ממייסדי הפקולטה, ד"ר איתן חי-עם – מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר וכן מנהל בית חולים סורוקה, ד"ר חן קוגל- מנהל המכון הפתולוגי באבו כביר,  ד"ר אבי יצחק- הרופא שחזר לאחרונה ממשלחת ההצלה בנפאל, ד"ר אלון צוקר- מנכ"ל 'ראש טוב תעשיות תוכנה', דיקני הפקולטה מיום הקמתה, 20 בוגרי המחזור הראשון- ביניהם הדיקן הנוכחי של הפקולטה, פרופ' עמוס כץ; פרופ' עופר שפילברג – מנהל המערך ההמטולוגי בבית החולים אסותא, פרופ' ניר גלעדי- מנהל המכון הנוירולוגי בבית החולים איכילוב, ד"ר ליאור ששון, מנהל המחלקה לניתוחי לב חזה, בית החולים וולפסון  ועוד. את האירוע כיבדו בנוכחותם הרקטור, פרופ' צבי הכהן ונשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי.

28-05-2015_311.jpg
פרופ' חיים דורון מקבל מקבל תעודת הוקרה מנשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי ומדיקן הפקולטה, פרופ' עמוס כץ

את האירוע הנחה, בכישרון רב, הפסיכיאטר הראשי של קופת חולים לאומית (שפרט לפעילותו הרפואית, נודע גם כמספר סיפורים וכאמן סטנד אפ), ד"ר צחי בן-ציון, אף הוא מבוגרי הפקולטה ובתכנית האמנותית השתתפה הקומיקאית חנה לסלאו.

דיקן הפקולטה, פרופ' עמוס כץ: "המושג 'רוח באר שבע', קיים בכל אחד מאתנו וימשיך להאיר את דרכינו בפעילות  המחקרית והרפואית . ואכן זו אחת התרומות החשובות של הפקולטה ביצירת עובדי רפואה ומדענים בעלי ראיה כוללת לחולה ולמחלה ולבעיה המדעית מחקרית. בעולם המדע הרפואה ההולך ונעשה מתוחכם, מודרני וממוחשב חשוב שנשמר ונקדם את היכולות והמיומנויות הרפואיות יחד עם הגישה האנושית, הבנת נפש המטופל וסביבתו ונשמר את מרכיב החמלה והאנושיות למטופלים ולא פחות חשוב גם לעצמינו וגם זה חלק ממה שהונחל וממשיך להיות חלק מורשתה הייחודית של הפקולטה". במהלך האירוע הוענקו תעודות הוקרה לדיקנים לשעבר של הפקולטה וכן לפרופ' חיים דורון, מייסד הפקולטה ולאביבה שגב, ראש מנהל הפקולטה הראשונה.

28-05-2015_279.jpg
תמונה כללית של משתתפי האירוע

הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון הוקמה בשנת 1974. מראשית דרכה  ועד היום מציגה הפקולטה גישה ייחודית, המשלבת חתירה לחדשנות ולמצוינות עם אידאליזם חברתי תוך התמקדות בהוראה, במחקר ובמתן שירות רפואי איכותי לתושבי הנגב והדרום, במסגרת מרפאות קהילתיות ובתי חולים המסונפים אליה: המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה, המרכז הרפואי האוניברסיטאי ברזילי, המרכז הרפואי יוספטל ובית חולים מעייני הישועה. הגישה הרעננה, אשר זוכה לשם "רוח באר שבע", מתורגמת לשורה של צעדים מהפכניים: תכנית הלימודים נבנית על ידי  צוות אינטרדיסציפלינרי של מרצים ומומחים רפואיים,  השם דגש על למידה ספירלית בה הסטודנט חוזר ופוגש  את אותו הנושא הלימודי בכל פעם בהקשר חדש, הסטודנטים נבחרים  על סמך ראיון אישי ונשבעים את שבועת הרופא בתחילת הלימודים במקום בסופם, כאות למחויבותם למקצוע, וההפרדה הפיזית בין חברי הסגל האקדמי והקליני ולסטודנטים מבוטלת כדי לחזק את החיבור שלהם לשטח.