26 אפר' 2017
פרס דניאלי רפואה-לב לשנת 2017 לשלוש בוגרות בית ספר לרפואה ע"ש ג'ויס ואירווינג גולדמן
 3 בוגרות הפקולטה למדעי הבריאות, מבית הספר לרפואה ע"ש גויס ואירווינג גולדמן  פרופ' דינה בן יהודה, מחזור א', ד"ר אביבית נוימן-אורבך, מחזור א', וד"ר הילה מגן, מחזור י', הינן 3 מתוך 11 רופאים ואחיות ומזכירה רפואית מהמחלקות האונקולוגיות בארץ, הזוכות בפרס דניאלי רפואה-לב לשנת 2017 . הפרס ניתן על גישתם האנושית ובמסירותם לחולים ולבני משפחותיהם. גישה הראויה לציון להערכה ולהוקרה.
בטקס חגיגי שהתקיים בתאריך 19/4/17 במעמד נשיא המדינה, הוענק הפרס , לזכרה של דניאלי זוננפלד ז"ל, מתנדבת צעירה במחלקה האונקולוגית בבית החולים שניידר, שנהרגה לפני כשנתיים בתאונת דרכים בשובה מהתנדבות והיא בת 20.
פרופ' דינה בן-יהודה סיימה את לימודי MD בשנת 1980. לאחר לימודיה, התמחתה פרופ' בן-יהודה בהמטולוגיה. משנת 2002, מנהלת פרופ' בן יהודה את האגף ההמטולוגי בבית החולים הדסה בירושלים.  הטיפול במחלה, בעיניה של פרופ' בן-יהודה, הוא עבודת צוות משותפת בין המטפל למטופל ולזמינות המקסימאלית של הרופא יש חשיבות רבה.
ד"ר אביבית נוימן-אורבך סיימה את לימודי MD בשנת 1980. בתום לימודיה שימשה כרופאת משפחה בירוחם. בין השנים 1982-1988 התמחתה באונקולוגיה. בנוסף, בצעה תת התמחות בהמטולוגיה-אונקולוגיה, באינדיאנפוליס, אינדיאנה ארה”ב. ד"ר נוימן-אורבך עובדת כיום בבית החולים רמב"ם, כרופאה אונקולוגית בכירה בתחום האורולוגיה ושואפת להעניק רפואה מיטבית ואיכותית תוך התחשבות בצרכי המטופל ומשפחתו, להיות אוזן קשבת למצוקות המטופל ולסייע למטופלים להתמודד עם התהליכים הבירוקרטיים המלווים את הרפואה המודרנית בשנים האחרונות.
 ד"ר הילה מגן סיימה את לימודי ה- MD בשנת 1991.היא התמחתה ברפואה פנימית בבית החולים בני ציון, בהמטולוגיה בבית החולים בילינסון, וב-2004 עשתה תת-התמחות במיאלומה נפוצה, באוניברסיטת ארקנסו, ליטל רוק, ארה”ב. ד"ר מגן הינה רופאה בכירה בבית החולים בילינסון, ומנהלת שירות מיאלומה נפוצה בבית החולים השואפת להעניק טיפול מיטבי לכל חולה בהתאם למאפייני מחלתו, מצבו הבריאותי ורצונו האישי. לדבריה הקשר בין הרופא לחולה תורם להצלחת הטיפול.
הזכייה בפרס מייצגת את  "רוח באר שבע" המהווה אבן יסוד בחזונה של הפקולטה הדוגלת בחינוך של רופאים, חוקרים ואנשי מקצועות הבריאות בעלי רגישות חברתית ומעורבות בקהילה.

danieli.jpg