30 נוב' 2017
שאלות ותשובות לסטודנט המתחיל

ש: איך אני יודע לאילו קורסים עליי להירשם?
ת:  כאן באתר כמו גם באתר הפקולטה להנדסה נמצא השנתון. בשנתון מפורטים הקורסים אותם אתם צריכים לקחת במסגרת המחלקה לפי שנים וסמסטרים.
בנוסף, באתר המחלקה מפורסמת מערכת השעות לכל סמסטר.

ש: מתי ואיך נרשמים לקורסים?
ת: נכנסים לאתר האוניברסיטה > לסטודנטים > רישום לקורסים (מופיע משמאל). שם בוחרים את הקישור הראשון "חלונות זמן לרישום לקורסים", מכניסים פרטים אישיים ורואים את זמני הרישום. במידה ולא מופיע לכם חלון רישום לקורסים בסמוך למועד ההרשמה יש לפנות לרכזת הסטודנטים בפקולטה. חלון הזמן מוגדר כיום לפני הרישום, כך שאין לפנות לפני כן.
באותו מקום גם נרשמים לקורסים בקישור "רישום למדעי ההנדסה". בקישור ישנה אפשרות לסטודנטים חדשים לצפות, בטרם הרישום, במצגת מפורטת עם הסברים לרישום.  בנוסף, המידע הזה מופיע בחוזר הרישום שפרסמה הפקולטה בדואר האלקטרוני.

ש: יש הרבה תרגילים. האם עליי לקחת את כולם?
ת: לא. בכל קורס שיש בו תרגיל עליכם לבחור ולהירשם לתרגיל אחד. יש כמה קבוצות תרגיל, עליכם להירשם לקבוצת תרגיל אחת לפי בחירתכם, על בסיס כל הקודם זוכה. בעת הרישום יש לבחור בקב' שיעור אחת ותרגול מתאים, לדוגמא: שיעור 1 תרגול 11/12/13, לא ניתן לבחור שעור 2 ותרגול 11.

ש: האם אני חייב לקחת קורס אנגלית ומתי?
ת: בהודעת הקבלה לאוניברסיטה ישנו סעיף לגבי שיעורי האנגלית. אם קיבלתם פטור אין צורך לקחת אף קורס באנגלית. אם לא קיבלתם –בהודעת הקבלה מופיעה רמתכם באנגלית ולפי זה יש לקחת את הקורס המתאים (מתקדמים 2, מתקדמים 1 וכן הלאה). את קורסי האנגלית יש לסיים עד תום שנה ב' אחרת צפויים להפסקת לימודים אקדמית. בסמסטר א' שנה א' נעשה מאמץ להשאיר במערכת אפשרויות להרשמה לאנגלית מתקדמים 2, אך בהמשך על התלמיד מוטלת החובה להתאים קבוצת שיעור למערכת שלו.

ש: מה עם קורסי בחירה?
ת: בשנים א ו-ב' אין קורסי בחירה מטעם המחלקה. כל הקורסים הינם קורסי חובה.

ש: מה עוד אני צריך לעשות בשנה א'?
ת: עליכם להירשם להדרכת בספרייה. מדובר בקורס מתוקשב שאתם יכולים לעשות בזמנכם הפנוי. הדרכה בספריה יש לסיים עד תום שנה א' אחרת מצבך האקדמי יהיה על תנאי. כמו כן עליכם להירשם ללומדה למניעת הטרדה מינית, אשר ללא השלמתה עד לסוף סמסטר א' לא תוכלו לבצע רישום לסמסטר ב'. בנוסף, עליכם לקחת קורסי אנגלית למי שלא קיבל פטור וכן את הקורס "מבוא לפיסיקה" למי שלא עשה בגרות בפיסיקה. מבוא לפיסיקה יש לבצע במסגרת המכינה, וכנ"ל לגבי הקורס "מבוא לכימיה להנדסת בניין" לרישום לקורסים במכינה יש צורך בהליך הרשמה מוקדם, על פי ההוראות המפורטות בקישור הבא:
http://in.bgu.ac.il/acadsec/preacad/Pages/accepted.aspx  ניתן ליצור קשר טלפוני במספר08-64610600 .

ש: מתי מתחלקים למגמות ואיך אני יודע לאיזה מגמה אני שייך?
ת: לקראת סוף סמסטר ב' של שנה ב' יתקיים יום מגמות שבו יוסברו לכם על המגמות ולאחר מכן תבחרו את המגמה שאתם מעוניינים בה (ניהול הבנייה או הנדסת מבנים), והחל מסמסטר א' של שנה ג' תתחילו להתפצל ולקחת קורסים המיועדים למגמה מסוימת.

ש: האם ניתן לשלב לימודים עם עבודה?
ת: לא מומלץ, העומס גבוה ולכן יש סיכוים גבוהים לכישלון.

ש: מה זה סילבוס? ומה משמעותו?
ת: נוהל הקורס ("חוזה") המפרט את מבנה הקורס, המטלות, מבנה הציון ודרכי ההתקשרות בין המרצה לסטודנטים. הסילבוס חייב להיות מפורסם בשבועיים הראשונים של הסמסטר.

ש: היכן לפנות  במקרה של בעיות קשב וריכוז?
ת: לדיקנאט הסטודנטים.

ש: אם לא שילמתי מקדמה, האם אוכל לערוך רישום?
ת: יש לפנות למדור שכ"ל בשאלה זו. למדור שכ"ל יש לפנות בכל שאלה הקשורה לחשבונות סטודנטים.

ש: שמי הפרטי ו/ או שם משפחתי אינו נכון במערכת למי אני פונה  ע"מ לשנות?
ת: למדור מעקב עם צילום תעודת הזהות.

ש: כיצד אני מחשב את הממוצע שלי?
ת: באתר הפקולטה/ נהלי תואר ראשון מוסבר כיצד יש לבצע חישוב ממוצעים.

ש: האם אני יכול לבחור את הציון הגבוה מבין השניים?
ת: רק במקרים מסוימים, קרא בעיון רב את נוהל הבחינות האוניברסיטאי המופיע באתר מזכירות אקדמית.

ש: מהם המקרים בהם אהיה זכאי למועד מיוחד?
ת: בנוהל הבחינות האוניברסיטאי הנמצא באתר מזכירות אקדמית תוכל למצוא  את המקרים בהם הנך זכאי למועד מיוחד.

ש: למי אני פונה כשאין כלל מקומות בקורס חובה?
ת: לרכזת הסטודנטים אורית שמואל בוצר או לממונה על המנהל במחלקה.

ש: מהו ציון עובר?
ת: ציון סופי 56.

ש: האם אני יכול להירשם לקורס שפה או קורס כללי?
ת: עליך להשלים 4 נק"ז בקורסים כלליים, עד 2 נק"ז מתוכם ניתן לבצע במרכז הספורט (קוד 700). ישנה רשימת קורסים כלליים המאושרת ע"י הפקולטה להנדסה. על מנת לראות את הרשימה יש לגשת לאתר "מערכת שעות למחלקה" (אתר האוניברסיטה/לסטודנטים/מידע אקדמי) ושם לבחור באפשרות של קורסים כלליים בלבד.

ש: יש חפיפה בקורסים, האם אני יכול להירשם?
ת: נכון להיום כן, המערכת לא מונעת זאת, הרישום וביצוע המטלות הינו באחריות התלמיד בלבד.

ש: יש לי שאלה שלא מופיעה פה. מה עושים?
ת: כל המידע שאתם צריכים מופיע באתר. בין אם זה באתר האוניברסיטה, אתר המחלקה או אתר הפקולטה. צריך רק לחפש.
לבעיות בנושאי לימודים, ציונים וכדומה ניתן לפנות לאורית שמואל בוצר – רכזת לענייני סטודנטים בפקולטה להנדסה, בטלפון 08-6477611 או במייל
botzero@bgu.ac.il.