הפקולטה
למדעי ההנדסה
הירשמו ללימודים להרשמה

פרס הסטודנט המצטיין של האגודה הבינלאומית לארגונומיה לשנת 2018 יוענק לדוקטורנט יער הררי

02 מאי 2018

פרס הסטודנט המצטיין של האגודה הבינלאומית לארגונומיה (The IEA K.U. Smith Student Award) יוענק לדוקטורנט יער הררי מהמח​לקה להנדסת תעשייה וניהול, במסגרתו יקבל מענק על-סך 3,000 דולר בטקס שיתקיים בסוף אוגוסט בפירנצה, איטליה.

הדוקטורנט יער הררי | צילום: רוני טוביה

הררי הוא דוקטורנט במחלקה להנדסת תעשייה וניהול, ומבצע את המחקר בהנחיית ד"ר רזיאל רימר (המעבדה לביומכניקה ורובוטיקה) ופרופ' אביטל בכר (חוקר במכון הוולקני ופרופסור חבר במחלקה להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב).

הררי יציג את המאמר "Methodology for optimal workplace design using digital human modeling considering productivity and ergonomic", המבוסס על מחקרו. במאמר, מוצגת  מתודולוגיה חדשנית לאופטימיזציה אוטומטית של תכנון סביבות עבודה אשר מתבססת על סימולציה של מודלים אנושיים ושימוש באלגוריתם גנטי. בנוסף, הררי פיתח נוסחה חדשה לבעיית האופטימיזציה באמצעותה ניתן למקסם את התפוקה של העובדים ובמקביל למזער את הסיכון של העובדים לפציעה. הנוסחה החדשה מביאה לשיפור של יותר מ-100% בקצב היצור של העובדים ביחס לנוסחאות אחרות שהוצגו במחקרים קודמים. יתר על כן, הנוסחה החדשה דומה יותר לגישה בה אנשי מקצוע (למשל: ארגונומיסטים ומהנדסי תעשייה וניהול) משתמשים בענף כיום, לכן היא יותר אינטואיטיבית לאימוץ על-ידי התעשייה.

לדברי הררי, "תכנית אוטומטית זו היא השיטה היחידה כיום בעולם שיכולה למצוא את העיצוב האופטימאלי של סביבות עבודה מורכבות באמצעות מודלים אנושיים דיגיטליים. התפתחות זו יכולה להשפיע משמעותית על התעשייה, שכן כיום ארגונומיסטים ומהנדסי תעשייה וניהול מעצבים ומנתחים סביבות עבודה באופן ידני, תהליך המצריך זמן רב ואינו מאפשר לבחון מספר רב של עיצובים, ולכן סביר להניח שבשיטה הידנית לא יימצא העיצוב האופטימלי. מחקר זה נערך בשיתוף פעולה עם Siemens וצוות הפיתוח של JackTM".

"אני מאמין שהמחקר המהפכני של יער עשוי לשנות את האופן שבו אנשי המקצוע מעצבים סביבות עבודה בתעשיות שונות (למשל: חקלאות, לוגיסטיקה, ובריאות). זו אחת הסיבות לכך שמחקרו של יער עורר את תשומת-הלב של חברות בולטות כמו General Motors ו-Amazon, והביא עד כה לשיתוף פעולה פרודוקטיבי עם Siemens ומגן דוד אדום", אומר ד"ר רי

מר.

.

מטרתה של האגודה הבינלאומית לארגונומיה היא להרחיב ולקדם את המדע והיישום של הארגונומיה, תוך הרחבת היקפה ותרומתה לחברה כדי לשפר את איכות החיים, תוך שיתוף פעולה הדוק עם חברות וארגונים בינלאומיים.