09 אפר' 2018

מרט מרגוליס, דוקטורנט מהיחידה להנדסה גרעינית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, זכה במקום השני מבין שישה מועמדים, ולאחר קרב צמוד, בתחרות סטודנטים שנערכה השנה זו הפעם הראשונה במסגרת כנס בנושא כורי מחקר שנערך במינכן, גרמניה (RRFM 2018).

מרט מרגוליס  ארז גלעד

הדוקטורנט מרט מרגוליס | צילום: ד"ר ארז גלעד  - המנחה ד"ר ארז גלעד | צילום: שירה כנפו

מר' מרגוליס ז​כה לשבחים על עבודת המחקר שסוכמה במאמר והן על מצגת שלוש-הדקות שהעביר במסגרת אתגר התחרות - "תזה בשלוש דקות" (3 Minutes Thesis). השתתפותו של מר' מרגוליס בכנס הייתה מקצועית, איכותית ומעוררת הערכה.

לצפייה בהרצאתו של מר' מרגוליס בכנס

הכנס הבינלאומי בנושא כורי מחקר מאורגן מדי שנה על-ידי האגודה האירופאית למדעי הגרעין (ENS) ומשמש מומחים, מדענים ומפעילים לעדכונים הדדיים, יצירת שיתופי פעולה, סקירות מצב של קהילת המחקר ולדיונים בכיוונים וצרכים עתידיים לפיתוח תכניות מחקר, בדגש על הפעילות באיחוד האירופי. בין משתתפי הכנס השנה, ניתן היה למצוא מדענים מובילים מאירופה ומהעולם, אנשי מעבדות לאומיות, מפעילי כורים ונציגי תעשייה.

בפעם הראשונה בתולדות הכנס, נערכה תחרות סטודנטים. בפורמט התחרות, שכאמור התבסס על אתגר "תזה בשלוש דקות" על כל מתחרה להציג את תזת המחקר שלו בשלוש דקות ובשלושה שקפי מצגת לכל היותר. מתוך עשרות מאמרים שהוגשו, בחרה ועדת הפרס שישה מאמרים מצטיינים שהוצגו בפורמט האתגר וכפוסטר במהלך הכנס. בין ששת המצטיינים נכלל גם הדוקטורנט מרט מרגוליס, המבצע את מחקרו תחת הנחייתו של ד"ר ארז גלעד, ראש קבוצת המחקר לפיסיקת כורים ביחידה להנדסה גרעינית באוניברסיטה, וד"ר פטריק בלייז, מהועדה לאנרגיה אטומית הצרפתית.

מחקרו של מרגוליס, המבוסס על שיתוף פעולה מדעי בין היחידה להנדסה גרעינית באוניברסיטה לבין הועדה לאנרגיה אטומית הצרפתית, עוסק בהיתכנות ביצוע תכנית ניסויית למדידת אפקטים הקשורים בתגובת השרשרת של ביקועים גרעיניים בליבת הכור בתנאי תקלה גרעינית חמורה. המחקר מתמקד בתקלות חמורות בכורים מהירים (מדור 4) במהלכן טמפרטורת הדלק הגרעיני בליבה מגיעה אל מעל ל-2,500 מעלות צלסיוס, מצב בו הדלק ושאר חומרי המבנה בליבה מותכים (באנגלית: Core meltdown).