הפקולטה
למדעי ההנדסה
הירשמו ללימודים להרשמה

סדנה מדעית בנושא "פיסיקת כורים וטרנספורט של ניטרונים" התקיימה ביחידה להנדסה גרעינית

03 יונ' 2018
קבוצת המחקר בפיסיקת כורים, מהיחידה להנדסה גרעינית בפקולטה למדעי ההנדסה, ערכה בשבוע שעבר סדנה מיוחדת בנושא "פיסיקת כורים וטרנספורט של ניטרונים". הסדנה, שאורגנה ע"י ד"ר ארז גלעד מהיחידה להנדסה גרעינית, התקיימה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ויועדה לחוקרים ומדענים העוסקים באספקטים שונים של פיסיקת כורים ותורת הטרנספורט של קרינה.​

מטרת הסדנה הייתה לכנס פורום מצומצם ומקצועי לצורך הצגת מחקרים עדכניים, קיום דיון מקצועי בממצאים, העלאת רעיונות (brainstorming) וביקורת עמיתים איכותית.

אורח הכבוד בסדנה היה פרופ' בארי גנפול (Barry Ganapol) מאוניברסיטת אריזונה, המכהן כיום כפרופסור מן המניין במחלקה לאווירונאוטיקה והנדסת מכונות באוניברסיטת אריזונה וכפרופסור מחקר במחלקה להנדסה גרעינית באוניברסיטת טנסי. פרופ' גנפול הוא אחד המדענים הבכירים בעולם כיום בנושא טרנספורט של קרינה בכלל ופיסיקת כורים בפרט, נושאים הנמצאים בלב ליבו של המחקר המתבצע בקבוצת המחקר של פיסיקת כורים ביחידה להנדסה גרעינית באב"ג.

בסדנה, שנמשכה יום שלם, השתתפו כ-15 מדענים, חוקרים וסטודנטים לתארים גבוהים, ניתנו כ-9 הרצאות שונות במגוון נושאים, כגון:

• - פתרונות אנליטיים למשוואת הטרנספורט בתווך אינסופי
    • - אי-יציבויות לא לינאריות ומחזורים גבוליים בתנודות קסנון בליבה
    • - דוגמאות להאצת התכנסות בתורת בטרנספורט וקינטיקה של כורים
  • - מידול של ניסויים בטרנספורט של קרינה ע"י מודלים פשוטים וסימולציות מתקדמות
  • - פיתוח סכימת חישוב נומרית דו-ממדית לפתרון בעיות טרנספורט של קרינה
  • - שיטה לחישוב עוצמת קרן ניטרונים
  • - קירוב הכור הנקודתי תוך שימוש במשוואות דיפרנציאליות סטוכסטיות
  • - ניתוח ספקטרלי של יציבות כורי מלח מותך

השתתפות הנוכחים הייתה ערה, התקיימו דיונים רבים וברמה גבוהה, הועלו רעיונות ונשאלו שאלות, המשתתפים עשו נטוורקינג ואחד המשתתפים אף נתן במסגרת הסדנה את הסמינר המסכם שלו לתואר שני. לסיכום, הסדנה ענתה על כל הציפיות ממנה והמשתתפים הפיקו את המרב ואף הביעו את רצונם לשמר את הפורום ולקיים פגישות עתיות.

אנו רוצים להודות לקרן הנשיאה על עזרתה במימון ביקורו של פרופ' גנפול ביחידה להנדסה גרעינית באב"ג ולגב' חנה דקלו על עזרתה בארגון הסדנה.

צילום: ד"ר ארז גלעד

סרטון המסכם את יום​ הסדנה