08 מרץ 2018

התכנית תומכת במחקרים חדשניים אשר במסגרתם מתקיים שיתוף פעולה מחקרי בין גרמניה לישראל

פרופ' חיים פרמוטר, מהמחלקה להנדסת חשמל ומחשבים וראש הקתדרה בהנדסת חשמל ע"ש לאק-היל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב זכה במענק תוכנית DIP במימון קרן DFG הגרמנית. התכנית היוקרתית תומכת במחקרים חדשניים, בין-תחומיים אשר במסגרתם מתקיים שיתוף פעולה מחקרי בין גרמניה לישראל. הפרויקט של פרופ' פרמוטר הוא אחד משני מחקרים שזכו במענק הניתן מדי שנה למתמודדים מקרב שבע האוניברסיטאות בישראל. מדובר בתכנית רב שנתית (עד 5 שנים) בסכום כולל של עד 1,655,000 € לפרויקט. מטרתה חיזוק המצוינות ושיתוף הפעולה המחקרי בין גרמניה וישראל באמצעות מתן תמיכה משמעותית לפרויקטים איכותיים משותפים. על צוות המחקר נמנים בנוסף פרופ' משה שוורץ מהמחלקה להנדסת חשמל ומחשבים באוניברסיטת בן-גוריון ושני חוקרים נוספים מהאוניברסיטה הטכנית של מינכן (TUM), פרופ' ג'רהרד קרמר ופרופ' אנטוניה ווכטר-זה.

מחקרו של פרופ' פרמוטר מתמקד ביסודות שיתוף הפעולה ברשתות תקשורת מודרניות. הפרויקט נועד לתרום בשלושה תחומים של רשתות משותפות: תיאוריית מידע ברשת, אבטחת שיתוף פעולה דרך שכבת אבטחה פיזית ו-  (PLS) קודים לשיתוף ולאבטחה. בבסיס המחקר עומדת ההנחה כי שיתוף פעולה הכרחי עבור תפקוד ראוי של כל רשת תקשורת עתידית. בעתיד  מסופים ניידים רבים יהיו קטנים ובעלי משאבים מוגבלים (סוללות, אנטנות וכדומה) מכדי לתחזק תקשורת משלהם, ויהיו תלויים במכשירים אחרים בקרבתם. רשת שיתופית תספק את התשתית הנדרשת והאינטליגנציה לאינטראקציות להתממש.

פרופ' חיים פרמוטר | צילום: דני מכליס

פרופ' חיים פרמוטר

פרופסור חיים פרמוטר קיבל את התואר B.Sc. (בהצטיינות יתרה) מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ודוקטורט מאוניברסיטת סטנפורד, שניהם בהנדסת חשמל. הוא הצטרף לסגל המחלקה להנדסת חשמל ומחשבים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשנת 2008. פרופ' פרמוטר זכה במספר פרסים ומענקי מחקר על הישגיו המדעיים, ביניהם: מלגת אשכול, פרס וולף, מלגת פולברייט, מלגת סטנפורד ללימודי דוקטורט ומלגת אלון.