$$Events$$

20 פבר'
- 22 פבר'

בניין 90, כיתה 323

סדנה מדעית בנושא "ספקרומטריית גאמה – מחקר, פיתוח ויישומים עדכניים"

​היחידה להנדסה גרעינית באב"ג מקיימת סדנה מדעית בנושא "ספקרומטריית גאמה – מחקר, פיתוח ויישומים עדכניים". הסדנה תועבר בתאריכים 20-22 בפברואר 2018 ותימשך שלושה ימים.

הסדנה תתקיים בקמפוס מרכוס (הקמפוס המרכזי בבאר-שבע) בבניין 90 כיתה 323, בין השעות 09:00-16:30 בכל יום.

את הסדנה יעביר פרופ' שלדון לנדסברגר מאוניברסיטת טקסס שבאוסטין. פרופ' לנדסברגר הוא מומחה עולמי בנושא של גילוי ומדידת קרינה, יועץ בכיר לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) ומחבר הספר "Measurement and Detection of Radiation". פרופ' לנדסברגר ישהה בבאר-שבע במהלך כל השבוע ויהיה זמין לפגישות ודיונים.

בכל יום תוקדש שעה להרצאות של משתתפים המעוניינים בכך. משך כל הרצאה כזו הוא כ-15 דקות ולאחריה יתקיים דיון בנושא בהשתתפות הנוכחים במשך כ-15 דקות, כך שבכל יום תתאפשר הצגה של שני פרויקטים.

בסדנה צפויים להשתתף מדענים, חוקרים וסטודנטים מהיחידה להנדסה גרעינית באב"ג וכן מאוניברסיטאות אחרות, ממרכזי הועדה לאנרגיה אטומית (קמ"ג וממ"ג-שורק), פיסיקאים רפואיים מבתי חולים, אנשי משרד האנרגיה והמשרד להגנת הסביבה, וכן מהנדסים מהתעשייה ומהסקטור הפרטי.

הסדנה מתקיימת במסגרת שת"פ מדעי (הנמשך זה שנה שנייה) בין ד"ר ארז גלעד מהיחידה להנדסה גרעינית באב"ג לבין המחלקה להנדסת מכונות והנדסה גרעינית באוניברסיטת טקסס שבאוסטין, ארה"ב. קיום הסדנה מהווה הזדמנות מצוינת לחשוף את היחידה להנדסה גרעינית ופעילותה האקדמית לקהל מדענים רחב ומגוון מהארץ וממצבת את היחידה כגוף האקדמי המוביל בארץ בנושאי גילוי ומדידה של קרינה.

ההשתתפות בסדנה היא בחינם.

מצ"ב הזמנה רשמית לסדנה וכן לוח זמנים והרצאות מפורט.

להזמנה רשמית לסדנה - לחצו כאן​

ללוח זמנים והרצאות מפורט - לחצו כאן

קישור ל-event בפייסבוק: https://www.facebook.com/events/841776782668723

קישור לדף קבוצת המחקר בפייסבוק: https://www.facebook.com/ReactorPhysicsBGU

תקציר:

Abstract

Research and development in Gamma-ray spectrometry have significantly increased in the past two decades. While there are several very good books and academic courses on general nuclear instrumentation, there are very few courses dedicated solely to gamma-ray spectrometry. The applications of gamma-ray spectrometry cover a wide range of areas including naturally occurring radioactive materials (NORM), radiation detection of residues from mining activities, homeland security, detector development, nuclear medicine, etc. A 3-days workshop including basic gamma-ray experiments, review of fundamentals of gamma-ray interactions, decay schemes, instrumentation and electronics, calibration, statistics, in-situ detectors, low-level gamma-ray counting detectors in nuclear medicine, and radiation on the Israel phosphate production will be covered.