• פעילות המו"פ בתחומי האלקטרו אופטיקה והפוטוניקה התעצמה מאד בשנים האחרונות עם פריסתן של טכנולוגיות אלו על פני מגוון רחב ביותר של צרכי החיים, החל  מתקשורת  ומערכות דימות בתחום נרחב של אורכי גל, עבור למערכות צגים ומערכות אופטו-רפואיות וכלה ביישומים  אופטיים לעיבוד אותות ותמונה. טכנולוגיות אלו מהוות חלק נכבד מפעילות הפיתוח של תעשיות עתירות מדע בארץ ובעולם.

• אוניברסיטת בן-גוריון בנגב הינה הראשונה בארץ המציעה תכניות לימודים  באלקטרואופטיקה לתארים גבוהים. היחידה פתוחה לבוגרי מחלקות הפקולטה למדעי ההנדסה או לבוגרי מחלקות הפקולטה למדעי הטבע.

• האוניברסיטה מציעה תכנית לימודים לתואר שני ביחידה להנדסת אלקטרואופטיקה, בפקולטה למדעי ההנדסה. תכנית הלימודים כוללת נושאי טכנולוגיה עילית (היי- טק), כגון: תקשורת אופטית בסיבים, תקשורת מחשבים, תקשורת לוויינים אופטית, עיבוד נתונים אופטי, אופטיקה ביו-רפואית , מצלמות חכמות , דימות תלת-ממדי, דימות תרמי, דימות היפרספקטראלי, עיבוד והבנת תמונה, צגים ומאפנני אור מרחביים ופואטוניקה משולבת.

• היחידה מציעה מספר תחומי התמחות אפשריים: מערכות דימות ועיבוד תמונה. אופטיקה ביו-רפואית, אופטיקה קוונטית ולייזרים.  תקשורת אופטית . התקנים אופטו-אלקטרוניים להדמאה וצגים. ננפוטוניקה,פלסמוניקה ופוטוניקה משולבת.

• בנוסף, כוללת תכנית הלימודים קורסי אלקטרואופטיקה כלליים כגון: אופטו-מכניקה, תכנון אופטי לדימות, תכנון אופטי לריכוז עצמה באנרגיה סולרית והתפשטות גלים א"מ בתווך ביולוגי. המגוון הרחב של המקצועות מיועד לאפשר לבוגרי תכניות אלו להשתלב בתעשייה המתפתחת בארץ.

• מוצעים שני מסלולי לימודים : מסלול עם תזה מורחבת ומסלול עם פרויקט גמר.

• קיימת אפשרות ללמודי תואר שלישי  (Ph.D) באלקטרואופטיקה לבוגרי תואר שני, בתחומי לימוד מתאימים.

חברי הסגל  של היחידה עוסקים במחקר והוראה בתחומי האלקטרואופטיקה . בנוסף לכך, קיימת פעילות ענפה של חברי סגל ממחלקות שונות  בפקולטות להנדסה ולמדעי הטבע בתחום זה. פעילות זו מתבטאת הן בשותפות בפעילות ההוראה ביחידה והן במחקרים משותפים הנפרשים על פני המגוון הרחב של טכנולוגיות האלקטרואופטיקה.