11 יול' 2018

סטודנטים בניהול מציגים: הצעות אופרטיביות להתמודדות עם אתגרי הכלכלה האילתית
סטודנטים שנה ג' בניהול הציגו לסגל המחלקה לניהול ולראש עיריית אילת, מר מאיר יצחק הלוי, פרויקטים, שבדקו את האתגרים איתם מתמודדת העיר. הפרויקטים התמקדו בניסוח הצעות אופרטיביות לקידום העיר ותעשיית התיירות בה. "זו אחת התכניות המשמעותיות הפועלות באוניברסיטת בן-גוריון באילת", ציין מר יצחק הלוי, ראש העיר.

במסגרת הקורס 'פרויקט ניהול עסקים בישראל', מגישים מידי שנה סטודנטים המסיימים תואר ראשון בניהול פרויקט, המנתח אתגרים כלכליים עימם מתמודדים העיר אילת והעסקים הפועלים בה. הפרויקטים נערכים בהנחיית סגל המחלקה מהפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, גב' דנה סאיגמר אפי כדורי ומר גלעד אייזיק, ובליווים של גורמים עירוניים כגון חכ"א ואגפי העיריה השונים, בניצוחו של מנכ"ל עירית אילת, מר פיליפ אזרד

הפרוייקטים שהוצגו השנה עסקו בשיווק האוניברסיטה האילתית לקהלים חדשים, יצירת תשתית למחקר ופיתוח חקלאות ימית באילת, שיווקה של אילת כיעד לצעירים בריטיים ואירופאיים וחשיפת אורחי מלונות באילת למסעדות מחוץ למלון ולאטרקציות בעיר, ככלי לשיפור שביעות הרצון מהמלון. נציגי המחלקה לניהול: ראש המחלקה, ד"ר מוסי רז והמתאמת האקדמית ד"ר סימון מורן-סובל, הקשו על הסטודנטים בשאלות הבהרה, והעניקו ציונים לצוותים החוקרים.  מר אדם יוספה, שליווה פרויקט בשנה שעברה ומיישם את המלצותיו כעת – בהקמת בית קפה חברתי המופעל בידי עובדים בעלי צרכים מיוחדים - נכח באירוע והעיר מניסיונו לסטודנטים המציגים.

ראש עיריית אילת, מר מאיר יצחק הלוי, פתח את האירוע כשהוא מציין  כי מרגש לראות את החיבור בין הסטודנטים לעיר אילת, וכי רעיונות שהוצעו במסגרת הקורס בעבר מיושמים כיום על ידי העיריה. "חלק מהרעיונות שקיבלנו הינם פורצי דרך", אמר. עוד ניצל ראש העיריה את ההזדמנות להודות למנכ"ל העיריה, מר פיליפ אזרד, "המלווה את הפרויקט מיום היוולדו במסירות נפש". פרופ' יניב פוריה, המנהל האקדמי של אוניברסיטת בן-גוריון באילת הצטרף לתודה החמה והביע הערכתו למר אזרד. כן הודה לצוות המחלקה לניהול: "אתם פה לתמוך בסטודנטים מקצה לקצה. אתם עדכניים ורלוונטיים וכמותכם – הפרויקטים שהנחתם. זה נותן רעיונות לאנשי עסקים ולבכירים בעירייה. המדובר באנשים סקפטיים, הנדרשים להשקיע זמן וכסף כדי ליישם את ההמלצות, ולכן הסיכוי שההמלצות תיושמנה אינו גבוה. ובכל זאת- אנחנו רואים שחלק מההמלצות מיושם".

פוסטרים ניהול.jpg