21 אוג' 2018

45 אחוזי צמיחה במספר הנרשמים לתואר ראשון בקמפוס אילת, זאת במסגרת תקופה בה הרישום למוסדות ההשכלה הגבוהה במגמת ירידה

קנפוס אילת

"בשלהי תקופת הרישום, אנו גאים לבשר על מגמת גידול דרמטית ברישום ללימודי תואר ראשון בקמפוס אילת: 45%, שיעור גידול נדיר וחריג בהיקפו המצביע על הביקוש הגדל ללימודים בקמפוס. בדומה לרישום באוניברסיטאות האחרות, גם בקמפוס אילת בשנים האחרונות הסתמנה מגמת ירידה במספר הסטודנטים הנרשמים ואילו הגידול אשר מתרחש כעת הוא שינוי מגמה מובהק" אומר המנהל האקדמי של קמפוס אילת באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' יניב פוריה.

בהתאמה, נצפתה מגמת גידול באחוז המתקבלים ללימודים בקמפוס אילת (62%+), כמו גם במספר משלמי המקדמה אשר הבטיחו את מקומם בלימודים ובמעונות הסטודנטים - גידול של כ-50%. כיום, בקמפוס אילת של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב לומדים כ-600 סטודנטים לתואר ראשון ולתואר שני בתחומי ביולוגיה ימית, פסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, עבודה סוציאלית, כלכלה וחשבונאות, ניהול, ניהול מלונאות ותיירות, לימודי המזרח התיכון, אמנות, הנדסה שנה א', ניהול ויישוב סכסוכים, מנהל חברה ומדיניות החינוך, מנהל עסקים וכיוצא באלה.

התכנית להנדסה שנה א' מובילה את מגמת הגידול המתוארת. המתקבלים לתכנית זו לומדים קורסי שנה א' בהנדסה ברמה זהה לקורסים הנלמדים בקמפוס באר-שבע, אך באווירה לימודית הייחודית לקמפוס אילת. בתום שנה זו, בהנחה שהגיעו לממוצע הנדרש, עוברים הסטודנטים להמשך הלימודים בקמפוס ע"ש מרקוס בבאר-שבע. על אף שתכנית זו קיימת עוד מהקמת קמפוס אילת, בשנים האחרונות צברה מוניטין בשל אחוזי המעבר הגבוהים לקמפוס באר-שבע (86% בשנה שעברה ו-82% בשנה שקדמה) ובזכות אחוזי ההצלחה הגבוהים שלה, כ-90% מהסטודנטים מסיימים אותה בהצלחה רבה.

"אנו צופים שמספר הנרשמים עוד יגדל, הודות לתכניות רבות הפונות לקהלי יעד חדשים ושינויים בתכניות הקיימות" ממשיך פוריה, "לדוגמה – תכנית חדשה למנהלים בתעשייה המעוניינים ללמוד תואר ראשון בניהול מלונאות ותיירות מאפשרת שילוב של עבודה ולימודים, כאשר הלימודים מרוכזים ליום וחצי במהלך השבוע ומתואמים עם מקומות העבודה".

הסטודנטים הלומדים בקמפוס אילת מתחברים לאווירה הלימודית ולעיר, ומבקשים לגור בה שנה נוספת במעונות. בניגוד לשנים עברו, מגמת הצמיחה במספר הסטודנטים השנה מובילה לעודף ביקוש למעונות ואף לבחינת השקעה בבניין מעונות חדש.

אודות קמפוס אילת

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב נטלה על עצמה את הקמת הקמפוס באילת, תוך הקפדה על הרמה האקדמית הגבוהה, בהתאם לסטנדרטים שהציבה האוניברסיטה בקמפוס הראשי בבאר-שבע. מגוון תכניות הלימודים המוצע, רמת הלימודים חסרת הפשרות והמלגות הייחודיות מושכות אל האוניברסיטה באילת סטודנטים מכל הארץ – 75% מהלומדים בקמפוס מגיעים מכל רחבי הארץ, מהמרכז ומהצפון.