11 יול' 2016
ליווי אישי מוביל להצלחת שילוב נפגעי נפש במסגרות שיקום ומציע מענה לליקויים שהתגלו השנה בדו"ח מבקר המדינה

על פי דוח מבקר המדינה מחודש מאי האחרון, "כ-50% מהאישורים לשירותי שיקום שמנפק משרד הבריאות אינם מנוצלים בידי נכי הנפש... והמשרד מצדו אינו יוזם פנייה אל נכי הנפש כדי לעמוד על הסיבה לכך ולעודדם לנצלו". מדובר בפגיעה כפולה באוכלוסייה מוחלשת, במיוחד של אנשים הסובלים ממחלות נפשיות או מקשיים תפקודיים חמורים.

במסגרת התוכנית לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון באילת יזמו הסטודנטים שקד כהן, לינוי עמירה ורועי פלג פרויקט של ליווי קבוצתי ואישי של נכי נפש הזכאים לסלי שיקום בקהילה בתהליכי הזכאות והכניסה למסגרות השיקום. בעקבות הפרויקט, 97% מהמטופלים מימשו את זכאותם לשירותי שיקום כפי שמגיע להם כדין.

הפרויקט שיזמו הסטודנטים אומץ על ידי המרפאה לבריאות הנפש באילת כתוכנית עבודה קבועה.

התוכנית נערכה בשיתוף פעולה של אוניברסיטת בן-גוריון באילת, שירותי בריאות כללית (מרפאת הדקל), עמותת אנוש, אלונים ומרכז התעסוקה השיקומי "מיוחד".