20 מרץ 2016
תוכן
IlanitGavius.jpg

ד"ר אילנית גביוס מהמחלקה למנהל עסקים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב , מונתה בימים אלה על ידי שר האוצר, משה כחלון, כחברת מליאת הרשות לניירות ערך.

רשות ניירות הערך הוקמה על-פי חוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968, ותפקידה הוא שמירת ענייניו של ציבור המשקיעים בניירות ערך. בתפקיד יו"ר הרשות מכהן פרופ' שמואל האוזר, אף הוא חבר סגל אקדמי בכיר במחלקה למנהל עסקים בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

ד"ר גביוס היא חברת סגל אקדמי בכיר בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר  בתחומים חשבונאות ומימון, וחוקרת אורחת ב- ESSEC Business School, בצרפת. ד"ר גביוס אף עומדת בראש תכנית התואר השני במנהל עסקים​ בקמפוס אוניברסיטת בן-גוריון בעיר אילת. בנוסף, היא מחזיקה ברישיון רואה חשבון (1996).

תחומי עיסוקיה המקצועיים כוללים מחקר, ייעוץ, הוראה, ניהול אקדמי של תכניות לימוד, ומגוון פעילויות אקדמיות אחרות. תחומי התמחותה העיקריים הם הערכת שווי חברות ושווי נכסים בלתי מוחשיים; מניפולציות חשבונאיות וניהול רווחים; דיווח וגילוי בדוחות הכספיים.

מחקריה פורסמו בכתבי עת אקדמיים מובילים בתחומי חשבונאות ומימון. כחוקרת באקדמיה, היא זכתה בפרס טורונטו למצוינות במחקר (2011).

בעבר כיהנה ד"ר גביוס כרואת חשבון בכירה במשרד רואי חשבון ברייטמן אלמגור
(Deloitte & Touche) וככלכלנית וכרואת חשבון בהנהלה הראשית של בנק הפועלים. במסגרת שירותה הצבאי כקצינה אקדמאית, כיהנה ככלכלנית וחשבונאית במשרד הביטחון. היא בעלת תואר ראשון בכלכלה (בהצטיינות) ובחשבונאות מהאוניברסיטה העברית בירושלים (1991), תואר שני במנהל עסקים (בהצטיינות) מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2002), ודוקטורט במנהל עסקים עם התמחות במימון וחשבונאות מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2005). את פוסט-הדוקטורט שלה עשתה באוניברסיטת טורונטו, קנדה.