• ​השנים הראשונות לחיים, במיוחד מלידה עד גיל 3, חשובות וקריטיות לבניית התשתית לבריאות פיזית, לפיתוח יכולות, מיומנויות וכישורי החיים השונים.

  • הקפדה על תזונה נכונה ואורח חיים בריא הן חלק משמעותי באגף הגיל הרך בוויצ"ו, אשר פיתח ערכת תזונה והזנה לתפעול במעונות היום.

  • מדיניות התזונה וההזנה במעונות ויצו מיושמות בהתאם להנחיות משרד הבריאות

תזונה

המזון הוא אחד מהאמצעים המרכזיים החיוניים לכל ההיבטים של גדילה והתפתחות. הקנייה של הרגלי אכילה, בדגש על עצמאות,  אסתטיקה ונימוסים, עידוד הסקרנות לאכילת מאכלים מזינים ולהתנסויות בתפריטים מגוונים, יחד עם תשומת לב לקשיים בצריכת מזונות מסוימים וכן למצבים של סיכון תזונתי .התזונה במעון מבוססת על התאמת תפריטים לצרכי הילדים, על הקפדה  מרבית בכול  הקשור לטריות האספקה, לאחסון ולשמירה מלאה על היגיינה ובטיחות בכל שלבי הטיפול במזון, חלוקתו ואכילתו.
כל אלה מלווים במנגנון מקצועי של מעקב, בקרה ופיקוח.

תפריט