המחלקה
למעורבות חברתית
הירשמו ללימודים להרשמה

תוכנית הבוגרים

התכנית מיועדת לתושבי באר שבע והפריפריה בני 19 עד 40 המבקשים להשלים השכלה תיכונית פורמאלית. מטרת התכנית היא לאפשר לתלמידיה השתתפות בקורסים מקצועיים הדורשים אחת עשרה ושתים עשרה שנות לימוד ובכך לרכוש מקצוע וכן להשלים תעודת בגרות ולהשתלב במוסדות על תיכוניים.

מסלולי התוכנית:

• תכנית קידמה - השכלת יסוד למבוגרים.
    תכנית "קידמה" פועלת במסגרת המחלקה למעורבות חברתית משנת 1990.התוכנית פונה לאוכלוסיה הבוגרת (בני 18 ומעלה)  בעיר באר שבע וסביבתה המעונינת להשלים השכלת יסוד וכן להעשיר ידיעתם בשפה העברית, במתמטיקה באנגלית ובמחשבים.

• בנוסף ללימוד מקצועות אלו במספר כיתות ורמות לימוד שונות, מעמיקים התלמידים  את היכרותם עם החברה הישראלית ותרבותה באמצעות לימודי אזרחות ואקטואליה, ציון חגי ישראל וסיורים בארץ..
    שנת הלימודים בקידמה פועלת במקביל לשנת הלימודים האקדמית והשיעורים מתקיימים בשעות הערב בקמפוס האוניברסיטה כאשר המורים המלמדים הם סטודנטים.  למידע מפורט על תכנית קידמה לחצו כאן

• גמר – מסלול להשלמת אחת עשרה ושתים עשרה שנות לימוד המכין לקראת תעודת גמר תיכונית.

• מכינה – לימודים לבגרות במקצועות: מתמטיקה 3 ו – 4 יח', אנגלית 3 ו – 4 יחידות, גיאוגרפיה 3 ו- 5 יחידות, ספרות 2 יח', לשון 2 יח', תנ"ך 2 יח', היסטוריה 2 יח', אזרחות 2 יח'.
    בעלי תעודות בגרות יכולים לשפר ציונים.

הלימודים מתקיימים שש פעמים בשבוע בקמפוס האוניברסיטה. המקצועות נלמדים בבוקר ובערב כשלכל תלמיד מורכבת מערכת לימודים אישית על פי צרכיו. מורי התכנית הם מורים מקצועיים, בעלי ניסיון ומודעות חברתית גבוהה. בנוסף, סטודנטים מלגאי האוניברסיטה חונכים את תלמידי התכנית באופן פרטני במטרה לצמצם פערים לימודיים.

שנת הלימודים נפתחת בחודש אוקטובר ומסתיימת בחודש יולי. ההרשמה מתחילה בחודש יוני.

ניתן סיוע במימון שכר לימוד ומלגות קיום לזכאים.

• מרכזת התכנית מתלווה לתלמידים באופן אישי במהלך כל השנה. היא מסייעת להם בפתרון בעיותיהם ומדרבנת אותם להצליח בלימודיהם.