04 אפר' 2017
שי טגנר

הדוקטורנט שי טגנר ממכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות בקריית אוניברסיטת בן-גוריון בשדה-בוקר התקבל כעמית בתכנית המלגות היוקרתית של קרן פוזן האמריקאית.

הקרן קמה במטרה לקדם את רעיון היהדות כתרבות, המבוסס על ראיית היהדות כתרבות וכציוויליזציה היסטורית, ולא כדת בלבד.

שי טגנר כותב עבודת דוקטורט תחת הכותרת "התפתחות משטר המקלט הישראלי: האם הזהויות היהודיות והדמוקרטיות תחמו את המרחב שבו משטר המקלט התפתח?".

בעבודה זו מבקש שי לחקור את ההתפתחות ההיסטורית שהביאה את משטר המקלט הישראלי למצבו הנוכחי, וכן את הקשר וההשפעה ההדדיים שבינו לבין תפיסות העולם המתחרות על הגדרתה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. העבודה נכתבת בהנחייה משותפת של פרופ׳ אריה ספוזניק ממכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות ופרופ׳ גאיטנו סבטיני מאוניברסיטת טרא ברומא.