22 מרץ 2018

פרס מהאיגוד הישראלי לפסיכיאטריה ביולוגית - לחוקרים ורופאים מהמרכז לאוטיזם בנגב

האיגוד הישראלי לפסיכיאטריה ביולוגית העניק פרס על מחקר מצטיין לשלושה חוקרים ורופאים מהמרכז לאוטיזם בנגב המשותף למרכז הרפואי סורוקה ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב. הפרס הוענק לד"ר גל מאירי, מנהלת השירות הפסיכיאטרי לגיל הרך במרכז הרפואי סורוקה, פרופ' אילן דינשטיין מהמחלקה לפסיכולוגיה וד"ר עידן מנשה מהמחלקה לבריאות הציבור באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, על הקמת מאגר הנתונים בנושא אוטיזם. הפרס ניתן לשלושה במהלך הכנס השנתי של האיגוד שהתקיים בשבוע שעבר בקיבוץ כפר בלום.

Negev hospital-university-based (HUB) autism database הנו אחד ממאגרי הנתונים הייחודיים ביותר בעולם בנושא אוטיזם. כ-150 ילדים מאובחנים עם אוטיזם בבית החולים סורוקה שבבאר-שבע מדי שנה. שילוב צוותי המחקר בתהליך האבחנה והמעקבים שעוברים ילדים אלה, מאפשר לצוות הרב-תחומי בהובלת ד"ר גל מאירי, פרופ' אילן דינשטיין וד"ר עידן מנשה, לאסוף נתונים רבים ומגוונים מהילדים ובני משפחתם ללא צורך במפגשים נוספים. נתונים אלה כוללים מידע על התנהגות הילד מתוך שאלונים שממלאים ההורים, הקלטות וידאו וקול שנערכים בזמן מפגשי האבחון, היסטוריה קלינית מהמערכות הממוחשבות של סורוקה, דגימות גנטיות, הדמיה מוחית (MRI ו-EEG) ועוד.

המרכז לאוטיזם בנגב הוא המרכז המוביל בישראל למחקר יישומי באוטיזם פרי שיתוף פעולה ייחודי בין אוניברסיטת בן-גוריון בנגב לבית החולים סורוקה. המרכז מתמקד בפיתוח שיטות טכנולוגיות וקליניות חדשות לזיהוי מוקדם של אוטיזם, זיהוי של גורמי סיכון גנטיים וסביבתיים לאוטיזם, ובדיקת טיפולים קיימים וטיפולים חדשים לתסמונת. השילוב הקליני-מחקרי הבין תחומי הוא ייחודי בארץ ויוצר משאב לאומי שיהווה נדבך חשוב בקידום מחקר אוטיזם בעולם.