12 דצמ' 2018
-12:00

חדר הדרכה בקומה 5. כולם מוזמנים!

​​​הרצאתו של פרופ' גלעד רביד, המחלקה להנדסת תעשייה וניהול

תקציר ההרצאה:

ההבטחה הגדולה במישחוק (Gamification) לפעילויות מגוונות היא האפשרות להגביר את המחויבות, ההשתתפות, ההנעה וההנאה מתהליכים אלו. להגיע למצב שבו המשתתף ישותק לבצע את המשימות. מרבית הפרויקטים במשחוק ,שיושמו במערכות שונות , מרכיבים חוויית משחק מאוסף אלמנטים הנבחרים בצורה היוריסטית. שיטת יישום זו, אשר רק לעתים מצליחה, מניחה מספר כשלים: הראשון, חוסר הידע כיצד כל אלמנט מישחוק בפני עצמו משפיע. השני, ייתכן שלא קיים פתרון אחיד לכולם ואומנם המישחוק יעצים חלק מהשחקנים אך בה בעת הוא יחליש קבוצה אחרת. השלישי, האינטראקציה בין האלמנטים השונים והרביעי, במרבית הפרויקטים ההצלחה תימדד על ידי מה שאנו יודעים למדוד בקלות ,לדוגמא ציונים. בהרצאה זו אציג את הרעיונות ודרכי יישום המישחוק בהקשרים שונים, הלקחים ממימושים שונים של משחוק ותוצאות המחקר האקדמי בנושא.

על המרצה:

פרופ' גלעד רביד הוא חבר סגל במחלקה להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. בעל תואר BSc בהנדסת חקלאית, MBA בניהול ודוקטורט במערכות מידע. לאחר השתלמות פוסט דוקטורט ב USC לוס אנגלס הצטרף לאוניברסיטת בן גוריון. פרופ' רביד חוקר בתחומי מערכות מידע, ניהול ידע, ניתוח רשתות חברתיות ושימושים שונים באתרי רשתות חברתיות.​