• ​​​​​​​​​​​דוד טוביהו - (1898 – 1975) כיהן כראש העיר הראשון של באר שבע לאחר הקמת המדינה בין השנים   1950-1960. עם פרישתו מראשות העירייה בשנת 1961 הקדיש טוביהו את עיקר מרצו להקמת "המכון להשכלה גבוהה בנגב", שהפך לימים לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. כמו כן שימש כחבר מועצת המנהלים וסגן יו"ר של חברת החשמל ומשנת 1964 שימש כראש מנהל מקרקעי ישראל במחוז תל אביב. בשנת 1971 זכה להניח את אבן הפינה לקמפוס החדש של האוניברסיטה בבאר שבע. אינ​דקס.
     
    • הרבט בן עדי - (1977-1904) הגיע לבאר שבע ב-1949 וכתב על החיים בה כעיתונאי ב"מעריב" וב"ג'רוסלם פוסט".  ארכיונו האישי מכיל מגוון רחב של כתבות על חיי היום יום בבאר שבע ובנגב שלאחר הקמת המדינה . כמו כן הארכיון כולל מסמכים, תצלומים והזמנות לאירועים שנאספו על ידו במהלך עבודתו כעיתונאי עד אמצע שנות ה-70 של המאה הקודמת. אינדקס.
     
    • יוסף גילת - עיתונאי, כתב במשך עשרות שנים בעיתון "על המשמר",  התגורר בקיבוץ גת שבדרום. אינדקס.
     
    • יצחק לוינסון - ( 1948 -2016 )  יליד וילנה שבליטא ומעלייתו לישראל (1957) חי בנעוריו בחדרה. הגיע (1971)  ללמוד ספרות עברית ופילוסופיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ערך את עיתון הסטודנטים "ברברן" ומאז חי בבאר שבע. תחילה עבד בתפקידי ניהול, שהאחרון בהם היה מזכיר המועצה המקומית עומר. אחרי שלוש שנים בקיבוץ כרמיה, שב לבאר שבע ומאז עסק בתקשורת. תחילה כעורך עיתון שבע (ועוד שנים ככתב),חבר צוות ההקמה של עיתון "חדשות" וניהל את אזור הדרום, כ-20 שנה כתב סוכנות הידיעות הישראלית עתי"ם באזור הדרום וברצועת עזה, יזם בתחום תקשורת אינטרנטית,  כיום עוסק בייעוץ תקשורת ועריכה ובעבר הקים וניהל קורס לניהול דוברות ויחסי ציבור באוניברסיטה. אינדקס.​
     
    • יצחק (איז'ו) רגר - (1932 - 1997) כיהן כראש העיר החמישי של באר שבע בין השנים 1997-1989. בשירותו הצבאי הגיע לדרגת סגן אלוף. לאחר שחרורו עסק בתקשורת, בין השאר היה הכתב של קול ישראל באירופה, בפריס ובז'נבה.  כאיש שירות החוץ שימש כקונסול ונציג נתיב בניו יורק‏ והתמקד במאבק הבינלאומי לפתיחת השערים ליהודי ברית-המועצות. לאחר מכן כיהן כנשיא העולמי של הבונדס. אינדקס.
     
    • מאיר בץ (רבינוביץ) - (1916 – 1979) היה מפקד בפלמ"ח, מהנדס, ממפתחי הנגב וממתכנני תעלת הימים. בשנת 1950, לאחר המלחמה, החל לעבוד בבאר שבע לפיתוח הנגב כמהנדס מחוז הנגב. לאחר מכן, החל מ-1967 (ועד למותו ב-1979) שימש מהנדס מחוז הדרום של משרד הפנים. במהלך תפקידו כמהנדס מחוז הדרום קידם בץ פרויקטים לפיתוח הנגב, כגון פרויקט תעלת הימים, ויישוב הבדואים ביישובי קבע. ב-1957 יצא בשליחות משרד החוץ למזרח אסיה. אינדקס.
     
    • אלי רון - (1940 - 2012) עלה לארץ ב 1949 מסיירבו ביוגוסלביה (לשעבר), למד הנדסה אזרחית במסגרת העתודה ושירת כקצין קרבי במלחמת ששת הימים ויום כיפור בחיל ההנדסה, השתחרר בדרגת רב סרן.  עבד 12 שנים בהקמת הקריה למחקר גרעיני (קמ"ג) כמנהל מחלקת עבודות. היה מהנדס העיר באר שבע בין השנים 1977-1989 שם הטביע את חותמו על תכנון המרכז האזרחי של באר שבע. אחרי פרישתו היה מנכ"ל חברת צומת מהנדסים , במסגרת המשיך להוביל פרויקטים שונים בבאר שבע והנגב. היה חבר בצוות התכנון המטרופוליטני של באר שבע בין השנים 1996 - 2006 בראשות אדריכל שמאי אסיף. אינדקס.
     
    • מאיר פורטי - (1921-2010) חוקר במכונים למחקר שימושי. אינדקס.
     
    • ששון בר-צבי - (1924-2012) ששון בר-צבי היה מראשוני רביבים והתמנה למוכתר המקום. לאחר שחרור באר שבע ב-1949, עבר לגור בעיר. ששון בר-צבי למד ותעד את תרבות ומנהגי הבדואים בנגב וכתב ספרים ומחקרים רבים בנושא, תוך כדי עבודתו במגוון תפקידים במנהל מקרקעי ישראל, משרד החקלאות ובממשל הצבאי בנגב ובצפון סיני. אינדקס.
     
    • משה רודולף בלוך - (1902-1985) - פרופ' בלוך נולד בצ'כוסלובקיה, ולמד באוניברסיטאות פראג ולייפציג. בהיותו בן 24, הוא הוסמך לדוקטור באוניברסיטת ברן. עבודת הדוקטורט שלו עסקה בנושא "טווח הספיגה של תרכובות של סוגי קרקע נדירים". בשנים 1929–1933 הוא עבד בבית הספר הטכני הגבוה קרלסרוהה ועסק בחקר התגבשות יודיד הכסף ובניסויים במניעת התקררות יתר של מים.  בעקבות עליית המשטר הנאצי לשלטון, עזב בלוך להולנד ולאנגליה והמשיך במחקריו בתחום טכנולוגיית הקירור. בשנת 1936, הוא נפגש עם מהנדס מפעלי ים המלח,נובומייסקי, והוזמן על ידו להתמנות לחוקר ראשי במפעלים עד פרישתו לגמלאות, בשנת 1973. בשנים אלו, פותחו על ידו אמצעים להגברת הייצור ולחקר אשלג, ברום, מלח בישול וחומרים אחרים. נוסף על כך, החל משנות ה-60, החל בלוך לעסוק בחקר ים המלח עצמו - בהשפעת האטמוספירה על האזור, בהשפעת האזור על ההתיישבות ובבעיות אי מליחות באופן כללי. בלוך שימש גם כיועץ לחברות ברחבי העולם בתהליכי ייצור הנוגעים לשימוש במי מלח ובאוסמוזה. בשנות החמישים, נרשם על ידו פטנט להקמת בריכות סולריות לייצור חשמל על ידי הדחקת מוליכי חום במאגרי אנרגיית שמש.  בלוך נמנה בין מייסדי המכון לחקר הנגב ולימים אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. אינדקס.
     
    • שולמית ניר (אלוני – קורנגולד) 1931-  ילידת כפר גבתון.  הייתה חברה בארגון ההגנה. בשנת 1948 עם פרוץ מלחמת העצמאות, על מנת לעזור במאמץ המלחמתי, התנדבה בקיבוצים כברי ומנרה במסגרת תנועת הנוער "המחנות העולים". בוגרת סמינר "גבעת השלושה ע"ש שיין" ועבדה כגננת לילדי עולים במעברות. התגייסה לצבא ב- 1952 ושירתה שנתיים בחיל השריון. מתגוררת בבאר-שבע משנת  1959 וחינכה דורות רבים של ילדים כגננת. משתתפת קבועה בערבי שירה בציבור בקיבוץ דביר בהנחיית נחומי הר-ציון. אינדקס.
     
    • מיכאל, מייק מורג (1934-1973) - דר' מורג פעל במכון לחקר הנגב ונמנה על סגל המורים של אוניברסיטת בן-גוריון. מחקריו בפיזיולוגיה של בעלי חיים עסקו בהגברת ייצור תנובת החלב בעיקר בתנאי החיים באזורים צחיחים. מחלות העטין ומודרניזציה של משק הכבשים לחלב ותכנון ועיצוב מכונות חליבה ממוחשבות. על כל נושא השליך גם היבטים דתיים: חליבה בשבת, כשרות, כלאיים ועוד. מייק היה חבר באגודת הנוקדים. עורך ומיסד העיתון הבינ"ל LACTATION   חבר מערכת "תורה ומדע" וחבר דירקטוריון של מוסד וייצמן לפרסומים. אי​נדקס.
     
    • ג'ו שדור – מיפוי ומסעות בנגב ובסיני במאות ה-19 וה-20. אינדקס.
     
    • פועה מנצ'ל - בן טובים (1903-1991)  - ד"ר פועה מנצ'ל מראשוני העיר באר שבע וממקימי בית הספר התיכון מקיף א', מקיף א' נודע כבית הספר הראשון, בארץ ובעולם, שכלל תכניות לימוד לכלל התלמידים ולא רק מקצועות עיוניים. אוסף המסמכים של מנצ'ל כולל מאות מסמכים, מכתבים ותצלומים. אינדקס.

  • יומני צבי בר-אמוץ (ברוורמן) מוכתר מצפה גבולות, מהשנים 1943-1945 - צבי בר-אמוץ (ברוורמן) התמנה למוכתר מצפה גבולות ב-1943, בר-אמוץ התווה מדיניות של שכנות טובה ואמיצה עם הבדואים במקום וחתר לדו-קיום עמם תוך לימוד ואימוץ מנהגיהם. שליטתו באנגלית בשל היותו יליד ארצות הברית, יצרה ידידות אמיצה עם קצין המחוז לורד אוקספורד שמינה אותו למוכתר.
  • יומן (5 עמודים ראשונים בלבד) יומני צבי בר-אמוץ (ברוורמן) הושאלו לארכיון טוביהו על ידי בני משפחתו מקיבוץ חצור.
  • ארכיון אמיר רוזנבליט

    ארכיונו האישי ​של איש התקשורת אמיר רוזנבליט הינו אוצר בלום הכולל מאות כתבות, ידיעות, מאמרים ורפורטאז'ות פרי עטו, שפרסם במשך 14 שנות עבודתו בעיתון 'דבר' (בין השנים 1982-1995) וכן בעיתון 'ג'רוזלם פוסט', בהם שימש כחבר מערכת. ארכיונו, שנתרם על ידו לטובת הציבור ולטובת חוקרים באקדמיה, המהווה חומר לימודי (ביבליוגרפי), בין היתר על הנגב ובעיותיו, לרבות סוגיית המגזר הבדואי.

    מאז אז שפרש מעיתונות, באוקטובר 1995, שימש רוזנבליט כדובר אוניברסיטת בן-גוריון בנגב במשך למעלה מ-24 שנים. לפני שנים אחדות נענה לפנייתה של נשיאת מועצת העיתונות בישראל, השופטת העליונה בדימוס דליה דורנר והוא משמש  כיועץ התקשורת של המועצה.

    רוזנבליט, בעל תואר שני בהיסטוריה מאוניברסיטת בן-גוריון, הוא חבר באיגוד האמריקאי ליחסי ציבור (PRSA) ומשמש כחבר ההנהלה הציבורית וחבר ועדת הביקורת של תיאטרון באר שבע; חבר עמותת ידידי המרכז הרפואי סורוקה; חבר הועד המנהל וראש צוות המיתוג של מועדון השחמט של באר שבע, חבר הנהלת בית הלוחם בעיר ויו"ר ועדת המשלחות לחו"ל של ארגון נכי צה"ל במחוז באר שבע והנגב. אינדקס.

    ארכיון מאיר דיין –  הקמת מיתר

    אוסף הקמת מיתר נתרם על ידי מאיר דיין ממקימי ומראשוני היישוב. האוסף מתעד את הקמתה של מיתר בגבול הנגב הצפוני – דרום הר חברון, החל מראשיתה כ"אגודת מתיישבי נחל חברון", התוכניות להקמה וההיסטוריה של היישוב משלביו הראשונים בשנות השבעים. אינדקס. 

    אוסף פרופ' דן בנור ופרופ' שפרה שוורץ – ביה"ס לרפואה אוניברסיטת בן-גוריון

    האוסף מתעד את הקמת הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בן-גוריון החל משלבי התכנון הראשוניים מראשית שנות ה-70 בשיתוף פעולה עם קופת חולים כללית ובית החולים סורוקה. אינדקס.

    ארכיון יצחק שתיל

    יצחק שתיל היה מראשוני העיתונאים בבאר שבע החל מראשית שנות השישים, הוא שידר ברדיו ובטלוויזיה ככתב ספורט. עם השנים כתב ושידר על באר שבע והנגב וקיבל את אות "יקיר העיר" על פעילותו החברתית והעיתונאית בעיר. הוציא ספרים רבים על אנשי העיר ופעילותם. אי​נדקס.

    ארכיון קלמן פורת

    קלמן פורת מראשוני באר שבע והנגב, בתחומי ההתיישבות הכפרית, התעשייה, המסחר והתחבורה. כנשיא לשכת המסחר והתעשייה בנגב עסק בפיתוח אזורי בתחומי הכלכלה התחבורה והמסחר. אינדקס.

    ארכיון מיכה טלמון

    מיכה טלמון מראשוני באר שבע החל מ-1949, בראשית דרכו בתחילת שנות ה-50 שימש עוזר למנהל חבל הנגב של המחלקה להתיישבות. בהמשך היה מנהל מפעל ההתיישבות באזור באר שבע והנגב. בתפקידיו תרם רבות לפיתוח באר שבע, עיירות הפיתוח ומושבי העולים בנגב. בשנות ה-80 היה מראשוני ההוגים והמבצעים של הקמת שכונות "בנה ביתך",ומ-1987 שימש כמבקר אוניברסיטת בן גוריון בנגב. אינ​דקס.