28 נוב' 2016

במהלך הכנס הישראלי ה-34 להנדסת מכונות זכתה המעבדה של ד"ר דוד זרוק מהמחלקה להנדסת מכונות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשני פרסים: במקום הראשון בתחרות המאמר הטוב ביותר המוצג על-ידי סטודנט וכן במקום השלישי זכתה עבודה לה שותף ד"ר זרוק יחד עם חוקרים ממוסדות אחרים.

בכנס, אשר התקיים בטכניון, הוצגו כ-200 עבודות מחקר והשתתפו חוקרים מאוניברסיטאות, מכללות וגם חוקרים מקבוצות מחקר ופיתוח של חברות תעשייתיות גדולות.

במקום הראשון בתחרות המאמר הטוב ביותר, זכה המסטרנט ניר דגני בהנחיית ד"ר זרוק, מהמחלקה להנדסת מכונות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, עבור עבודה בנושא רובוט גל. מדובר ברובוט הראשון בעולם שמייצר תנועה גלית על-ידי שימוש במנוע יחיד בלבד, ופותח באוניברסיטה.

first.jpg
 ד"ר דוד זרוק וניר דגני במקום הראשון

במקום השלישי, זכתה עבודה חדשנית, העוסקת בפיתוח רובוט ייחודי לטיפול בגידולים במח על-ידי הכנסת מחט בקוטר 4 מ"מ בלבד. העבודה הוצגה על-ידי הדוקטורנטית הדס זיסו מהטכניון, ושותפים לה פרופ' משה שהם מהטכניון, פרופ' מנשה זערור מבית החולים רמב"ם וד"ר זרוק.

third.jpg
 ד"ר דוד זרוק והדס זיסו במקום השלישי

את שתי העבודות ניתן יהיה לראות בכנס nexTech שיתקיים ביום רביעי הקרוב (30.11) בפארק ההי-טק הצמוד לאוניברסיטה.